Proti hlave štátu a Babišovi v Česku demonštrovali tisíce ľudí

NETKY.SK • 17 Máj 2017, 20:21 • 2 min
Proti hlave štátu a Babišovi v Česku demonštrovali tisíce ľudí

PRAHA - V uliciach viacerých českých miest sa dnes podvečer opäť zhromaždili občania, ktorí demonštrujú proti prezidentovi Milošovi Zemanovi a ministrovi financií Andrejovi Babišovi.

slovakia

left justify in out

Podľa organizátorov je dnešná protestná akcia, ktorá nadväzuje na podobné z 10. a 11. mája, reakciou na Babišove "oligarchické maniere" a Zemanovo "nepomenovateľné chovanie".

Dejiskom demonštrácií, ktoré sa začali od 18.00 h, sú podľa internetového servera iDNES.cz popri Prahe a Brne aj České Budějovice, Hradec Králové, Liberec, Olomouc, Ostrava a Uherské Hradiště.

V Prahe vyšli do ulíc podľa odhadu spolupracovníkov servera tisíce občanov, ktorí zaplnili časť Václavského námestia. V ostatných dejiskách možno podľa českých elektronických médií hovoriť o účasti stoviek občanov, celková účasť bola v porovnaní s predchádzajúcimi protestmi nižšia.

Tentoraz prišlo počas demonštrácií však aj k verbálnym zrážkam medzi odporcami a stúpencami hlavy štátu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies