NBA: V dramatickej sérii napokon uspel Boston a postúpil do konferenčného finále

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 11:29 • 2 min
NBA: V dramatickej sérii napokon uspel Boston a postúpil do konferenčného finále

Boston - Basketbalisti Bostonu postúpili medzi štyri najlepšie tímy zámorskej NBA. V rozhodujúcom siedmom súboji semifinále play off Východnej konferencie zdolali Washington 115:105 a celú sériu vyhrali 4:3. V konferenčnom finále si Celtics zmerajú sily s obhajcom titulu Clevelandom Cavaliers.

slovakia

left justify in out

Vyvrcholenie vyrovnanej série ponúklo drámu až do samého konca. V predchádzajúcich šiestich zápasoch vyhral tím, ktorý hral doma, a tak pred rozhodujúcim súbojom boli vo výhode Celtics. Prvý polčas však patril hosťom z hlavného mesta, ktorí využili lepšiu druhú štvrtinu a v polovici zápasu viedli tesne 55:53. V drese hostí bol na neudržanie Bradley Beal, ktorý celkovo nastrieľal 38 bodov, ale z pohľadu konečného výsledku sa ako kľúčový ukázal výkon lavičiek.

 

Striedajúci hráči Celtics predčili náhradníkov Washingtonu v pomere 48:5 a to rozhodlo. Lídrovi Celtics Isaiahovi Thomasovi, ktorý k 29 bodom pridal aj 12 asistencií, výborne sekundoval striedajúci Kelly Olynyk. Kanadský basketbalista predviedol najlepší play off výkon v doterajšej kariére, keď k výhre svojho tímu prispel 26 bodmi.

 

"Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. A rovnako sme vedeli, že musíme pomôcť chalanom zo základu. Potrebovali naše body. Som neskutočne rád, že to vyšlo a že naša sezóna pokračuje," tešil sa po zápase Olynyk. V boji o postup do ligového finále čaká Boston súper z kategórie najťažších - vlaňajší šampión z Clevelandu vedený hviezdnym LeBronom Jamesom.

 

"Favorit je jasný, my to nebudeme. Proti Cavaliers nemáme čo stratiť a z tejto pozície by sme mohli profitovať. Tešíme sa na boj o kráľa východu, tešíme sa na LeBrona," vyhlásil po zápase Thomas.

 

Washington mal blízko k postupu medzi elitné kvarteto, ale doplatil na nedostatok kvality na lavičke. Bradley Beal robil čo mohol, 24 zo svojich 38 bodov dosiahol v rozhodujúcom druhom polčase, ale nestačilo to. "Je mi jedno ako dobre som hral. Prehrali sme a vypadli, čiže všetko bolo zbytočné. Sklamanie je veľké," smútil Beal. Klubová sezóna sa tak skončila aj pre českého basketbalistu Tomáša Satoranského, ktorý v konferenčnom semifinále odohral v drese Wizards spolu 23 minút a zaznamenal osem bodov.

 

NBA - play off

7. zápas semifinále Východnej konferencie

BOSTON CELTICS - WASHINGTON WIZARDS 115:105 (27:23, 26:32, 32:24, 30:26)

Najviac bodov: Thomas 29 (12 asistencií), Olynyk 26, Horford 15 - Beal 38, Porter 20 (10 doskokov), Wall (11 asistencií) a Morris po 18, 18.624 divákov.

/konečný stav série: 4:3, postúpil Boston/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies