Svetový deň mlieka prinesie do ulíc mliečne hliadky

NETKY.SK • 14 Máj 2017, 15:03 • 2 min
Svetový deň mlieka prinesie do ulíc mliečne hliadky

BRATISLAVA - K oslavám Svetového dňa mlieka sa v utorok 16. mája pripoja aj slovenskí prvovýrobcovia a spracovatelia.

slovakia

left justify in out

Organizujú takzvané Mliečne hliadky, ktoré budú ponúkať mlieko a mliečne výrobky širokej verejnosti v ôsmich mestách.

 

Svetový deň pripomína význam konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov ako dôležitej zložky výživy. Ich spotreba na Slovensku sa pohybuje na úrovni 165 kilogramov na osobu za rok, pričom Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) odporúča 220 kg na osobu za rok. Mlieko je významným zdrojom bielkovín, vitamínov, minerálov a iných látok, ktoré sú zdrojom výživy pre ľudský organizmus a podieľajú sa na prevencii proti ochoreniam, ako sú napríklad osteoporóza, trombóza alebo vysoký krvný tlak.

 

Aktivita Mliečne hliadky je súčasťou projektu Slovenská mliečna rodina, v rámci ktorého prebieha propagačná a komunikačná kampaň na podporu spotreby mlieka a mliečnych výrobkov pôvodom zo Slovenska. Tento projekt je financovaný z prostriedkov Mliečneho fondu, ktorý je tvorený zo zdrojov slovenských prvovýrobcov a spracovateľov mlieka.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies