WHO potvrdila výskyt eboly v Konžskej demokratickej republike

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 19:00 • 2 min
WHO potvrdila výskyt eboly v Konžskej demokratickej republike

ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) potvrdila dnes výskyt eboly v Konžskej demokratickej republike (KDR), kde zaznamenali už minimálne jedno úmrtie na toto nákazlivé ochorenie.

slovakia

left justify in out

Potvrdený prípad eboly zaznamenali 22. apríla v provincii Bas-Uele na severe KDR. "Ide o veľmi vzdialenú a zalesnenú časť územia, takže máme trochu šťastie. Ale vždy to treba brať veľmi vážne a seriózne", povedal pre agentúru Reuters hovorca WHO.

 

Celkovo miestne úrady preverujú deväť prípadov podozrenia na nákazu ebolou vrátane troch, ktoré sa skončili úmrtím.

 

Spomedzi piatich doposiaľ testovaných pacientov sa ochorenie potvrdilo len u jedného, ktorý na následky choroby zomrel. Laboratórne skúšky dokázali prítomnosť vírusového kmeňa s označením ebola-Zair. Posledná epidémia eboly v KDR bola v roku 2014, zomrelo vtedy 42 ľudí.

 

Viac než 11.000 ľudí zomrelo v rokoch 2014 až 22015 po prepuknutí epidémie eboly v západnej Afrike. Najviac boli zasiahnuté štáty Guinea, Sierra Leone a Libéria.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies