Republikáni chcú v Kongrese zvrátiť Obamovu finančnú reformu

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 12:48 • 2 min
Republikáni chcú v Kongrese zvrátiť Obamovu finančnú reformu

WASHINGTON - Výbor pre finančné služby v dolnej komore amerického Kongresu začne v utorok diskusiu o zmene podstatných častí tzv. Dodd-Frankovho zákona o finančnej reforme z roku 2010.

slovakia

left justify in out

O legislatívu sa zasadila administratíva demokratického prezidenta Baracka Obamu s cieľom zabrániť opakovaniu finančných kríz. Zákon, ktorý okrem iného umožňuje regulačným úradom zrušiť v čase finančnej krízy veľké krachujúce banky ako alternatívu k bankrotu, podľa republikánskych kritikov spotrebiteľom sťažuje prístup k úverom a komplikuje zakladanie malých firiem.

Demokrati naopak varujú, že navrhované zmeny podporia návrat riskantných praktík, ktoré spôsobili krízu a prepad ekonomiky. Na preskúmanie zákonov o príliš veľkých bankách a nebankových spoločnostiach, ktorých prípadný krach by mohol ohroziť stabilitu finančného systému, vyzval minulý mesiac prezident Donald Trump.

 

Federálne ministerstvo financií má tiež prehodnotiť zákon o daňových reguláciách z roku 2016 s cieľom pomenovať možné prípady neprimeraného zaťažovania daňových poplatníkov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies