VIDEO Prezident Maduro obvinil mobilného operátora zo podpory protestov voči jeho osobe

NETKY.SK • 25 Apríl 2017, 09:00 • 2 min
VIDEO Prezident Maduro obvinil mobilného operátora zo podpory protestov voči jeho osobe

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolas Maduro, proti ktorému masovo protestuje jeho ľud, obvinil mobilného operátora z podpory protestov proti nemu a jeho vláde.

slovakia

left justify in out

Demonštrácie organizované rozhnevaným ľudom sú už v krajine na dennom poriadku počas posledných troch týždňov. Mnohí odporcovia Madurovho režimu končia za mrežami venezuelských väzníc. Prezident Venezuely oznámil, že začal oficiálne vyšetrovanie mobilnej spoločnosti Movistar a tvrdil, že spoločnosť propaguje masové protesty proti jeho ľavicovej vláde.

 

"Odvolávam spoločnosť Movistar a požiadal som o oficiálne vyšetrovanie," povedal Maduro v televíznom vyhlásení. "Pripojili sa k výzve na prevrat v  krajine", tvrdí prezident. Spoločnosť Movistar obviňuje zo zasielania hromadných textových správ, v ktorých svojich zákazníkov mala nabádať aby sa v stredu zúčastnili obrovského protestu v hlavnom meste. Organizátori tento pochod nazvali "matkou všetkých pochodov".

 

 

Maduro tvrdí, že dcérska spoločnosť Movistar španielskej firmy Telefonica SA, bola podplácaná opozičnými politikmi. Dobré dni pre Madura sa nečrtajú, práve naopak, protesty sú čoraz masovejšie a násilnejšie, spojené aj s policajnou brutalitou. Tieto demonštrácie už majú na svojom zozname osem obetí, ktoré zomreli počas prudkých stretov demonštrantov a polície.

 

Verejnosť obviňuje Madura z nedostatoku liekov, potravín a základných potrieb. Prezident odpovedal s tvrdeniami, že opozícia spolupracovala so Spojenými štátmi, aby ho zrušili. Oblasť bohatá na ropu zaznamenala problémy, ktoré zhoršujú klesajúce ceny ropy od roku 2014. Medzinárodné spoločenstvo, najmä v Latinskej Amerike, vyjadrilo znepokojenie nad situáciou, ktorá by mohla viesť k trvalému násiliu.

 

"Obávame sa o najnovší vývoj vo Venezuele a naliehame na to, aby sa vyvinulo všetko úsilie o zníženie napätia a zabránenie ďalších stretov," povedal generálny tajomník OSN Antonio Guterres.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies