Štvorgólové víťazstvo Španielska novým EURO-rekordom

NETKY.SK • 2 Júl 2012, 10:54 • 2 min
Štvorgólové víťazstvo Španielska novým EURO-rekordom

Štvorgólové víťazstvo Španielska novým EURO-rekordom - Futbal Finále futbalového turnaja EURO 2012 medzi Španielskom a Talianskom (4 0) sa zapísalo do histórie európskych šampionátov ako vyvrcholenie s najväčším gólovým rozdielom. Španielsko si vďaka pres

slovakia

left justify in out

img

Finále futbalového turnaja EURO 2012 medzi Španielskom a Talianskom (4:0) sa zapísalo do histórie európskych šampionátov ako vyvrcholenie s najväčším gólovým rozdielom.
      Španielsko si vďaka presným zásahom Davida Silvu, Jordiho Albu a striedajúcich Fernanda Torresa a Juana Matu vybojovalo tretiu významnú trofej v rade. "La Furia Roja" triumfovala na kontinentálnom šampionáte v roku 2008 a aj o dva roky neskôr na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike.
      Dosiaľ najväčším rozdielom sa skončilo finále v roku 1972, v ktorom Nemecko zvíťazilo nad bývalým Sovietskym zväzom 3:0. Štvorgólový rozdiel v skóre sa nikdy nezrodil ani vo finále svetového šampionátu.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies