Francúzska polícia zatkla dvoch podozrivých z prípravy teroristického útoku, počas akcie našli zbrane a výbušniny

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 07:12 • 2 min
Francúzska polícia zatkla dvoch podozrivých z prípravy teroristického útoku, počas akcie našli zbrane a výbušniny

PARÍŽ - Strelné zbrane a tri kilogramy výbušniny TATP našli policajti v byte v Marseille, v ktorom zasahovali dnes ráno.

slovakia

left justify in out

Časť z tejto výzbroje bola pripravená na použitie, oznámil dnes večer prokurátor Francois Molins. Jeden z dvoch mužov zadržaných pri operácii sa podľa bezpečnostných služieb pokúsil zaslať členom skupiny Islamský štát (IS) videonahrávku, na ktorej im sľubuje vernosť alebo sa prihlasuje k zodpovednosti za útok, uviedol prokurátor.

 

Video zachytené 12. apríla zachytáva podľa Molinsa zbrane podobné tým, aké sa našli pri razii, ako aj vlajku IS a titulnú stranu novín s fotografiou jedného z kandidátov v nadchádzajúcich prezidentských voľbách vo Francúzsku. Vlajku IS objavili aj marseillskom byte.

 

Dosiaľ zromaždené dôkazy naznačujú, že zadžaná dvojica pripravovala "bezprostredný násilný čin na francúzskom území", dodal Molins. Zatiaľ však nie je možné povedať, kedy presne k útoku malo dôjsť alebo aké boli jeho ciele. Výbušninu TATP použili aj páchatelia teroristických útokov v Paríži z novembra 2015.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies