WTA Rím: Taliani oficiálne potvrdili voľnú kartu pre Šarapovovú, absencia Sereny a Federera

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 13:18 • 2 min
WTA Rím: Taliani oficiálne potvrdili voľnú kartu pre Šarapovovú, absencia Sereny a Federera

RÍM - Organizátori spoločného tenisového turnaja Internazionali BNL d´Italia so štatútom WTA Premier 5 u žien a ATP World Tour Masters 1000 pre mužov v Ríme (14. - 21. mája) oficiálne potvrdili voľnú kartu pre Rusku Mariu Šarapovovú, ktorá sa 26. apríla v Stuttgarte vráti do súťažného diania po uplynutí dištancu na 15 mesiacov za porušenie antidopingových pravidiel. Talianska tenisová federácia (FIT) pritom avizovala na svojom webe takýto krok už pred viac ako mesiacom.

slovakia

left justify in out

Absentovať bude vlani vo večnom meste úspešná Američanka Serena Williamsová (triumfovala aj v rokoch 2002, 2013 a 2014), ktorá sa 24. apríla znova stane líderkou svetového rebríčka vo dvojhre, hoci od svojho triumfu na januárových vrcholných melbournských Australian Open nehrala.

 

"Wild card" okrem Šarapovovej, v talianskej metropole šampiónky zo sezón 2011, 2012 a 2015, dostala aj domáca Sara Erraniová, nie však veteránka s minulosťou grandslamovej šampiónky Francesca Schiavoneová - tá dokonca ani len do kvalifikácie.

Rovnako ako Serena nebude v Ríme hrať ani ďalší dobyvateľ AO 2017 Roger Federer zo Švajčiarska. Na prezentačnej tlačovej besede sa k tomu pomerne zvláštne vyjadril prezident FIT Angelo Binaghi: "Pozrite, bavíte sa o tom s človekom, ktorý vždy bol veľkým fanúšikom Rafu Nadala. Napokon, Federer u nás nikdy ani nezískal titul. Nemyslím si, že má na Rím nejaké skvelé spomienky."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies