Americké veľvyslanectvo v SR oslávilo 236. narodeniny Spojených štátov

NETKY.SK • 4 Júl 2012, 06:11 • 2 min
Americké veľvyslanectvo v SR oslávilo 236. narodeniny Spojených štátov

Americké veľvyslanectvo v SR oslávilo 236. narodeniny Spojených štátov - Politika Hrdosť Američanov nad uvedomením si slobody a nezávislosti dnes vyjadril americký veľvyslanec v SR Theodore Sedgwick pri príležitosti amerického štátneho sviatku - Dňa nezáv

slovakia

left justify in out

img

Hrdosť Američanov nad uvedomením si slobody a nezávislosti dnes vyjadril americký veľvyslanec v SR Theodore Sedgwick pri príležitosti amerického štátneho sviatku - Dňa nezávislosti (Independence Day).
      Na slávnostnej recepcii v bratislavskej rezidencii sa zúčastnili aj predseda vlády SR Robert Fico, minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák a ďalší predstavitelia slovenskej vlády a parlamentu.
      Sedgwick pripomenul osobitný význam 236. "narodenín Spojených štátov" aj z osobného uhla pohľadu - presne pred dvoma rokmi sa stal americkým veľvyslancom na Slovensku a Deklaráciu nezávislosti v roku 1776 podpísal aj jeden z jeho predkov William Ellery.
      Americký veľvyslanec zdôraznil "významnú úlohu", ktorú Spojené štáty zohrali pri vytvorení Československa i snahách Slovenska o získanie nezávislosti a vstup do EÚ a NATO.
      Ako ďalej povedal Sedgwick, slovensko-americké vzťahy zostávajú pevné bez ohľadu na to, ktorá politická strana je práve pri moci, čím reagoval na predčasné voľby v SR i nadchádzajúce prezidentské voľby v USA.
      Tradičné pochúťky, spojené s Dňom nezávislosti, si diplomati a hostia v rezidencii pod bratislavským Slavínom vychutnali naplno. V rozpálenom dni však mimoriadne dobre išla na odbyt, ako inak, lahodná americká zmrzlina.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies