NHL: Nový manažér Rob Blake chce viac gólov, opory Kings zatiaľ asi zostanú

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 10:47 • 2 min
NHL: Nový manažér Rob Blake chce viac gólov, opory Kings zatiaľ asi zostanú

LOS ANGELES - Nový generálny manažér hokejových Los Angeles Kings Rob Blake sa neponáhľa s hľadaním trénera.

slovakia

left justify in out

Bývalý kapitán "kráľov" ešte ani nevie, či osloví niekdajšieho kormidelníka Philadelphie Johna Stevensa, ktorý je súčasťou štruktúr kalifornskej organizácie a má podiel aj na obidvoch triumfoch v Stanleyho pohári v rokoch 2012 a 2014. Po pondelkovom odvolaní hlavného trénera Darryla Suttera opustil klub aj jeho asistent Davis Payne, Spolu so Sutterom skončil tiež generálny manažér Dean Lombardi, ktorého Blake nahradil.     

"Dean a Darryl priviedli túto organizáciu na úplne novú úroveň. Dostal som príležitosť, o akej sa mi mohlo iba snívať - vrátiť klub na najvyššie riečky," uviedol Blake, ktorý robil Lombardimu asistenta od roku 2013. V utorok ho predstavili spolu s ďalším bývalým hráčom Kings Lucom Robitaillom, ktorý sa posunul do roly prezidenta hokejových a obchodných operácií.      

Niekdajší skvelý obranca Blake neplánuje revolučnú zmenu herného štýlu, ale je jasné, že doterajšiemu dôrazu na defenzívu odzvonilo. Kings mali s 201 gólmi piatu najhoršiu ofenzívu v základnej časti sezóny NHL:

 

"Nedávali sme góly. Musíme nájsť spôsob, ako častejšie skórovať," uvedomuje si 47-ročný Kanaďan. Zatiaľ sa nečrtá ani významná obmena kádra, v ktorom stále figuruje aj slovenský krídelník Marián Gáborík. Dokumentovala to aj prítomnosť zdravého jadra lídrov na prezentačnej tlačovej konferencii. Pri Blakovi sedeli kapitán Anže Kopitar, obranca Drew Doughty aj skúsený krídelník Jeff Carter.

 

"Verím, že tento tím má jadro schopné znova získať Stanleyho pohár," optimisticky vyhlásil Robitaille.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies