Pri autobuse Borussia Dortmund včera tesne pred zápasom explodovali tri výbušniny, útok bol namierený proti hráčom klubu.

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 20:50 • 2 min
Pri autobuse Borussia Dortmund včera tesne pred zápasom explodovali tri výbušniny, útok bol namierený proti hráčom klubu.

DORTMUND - Krátko pred plánovaným výkopom štvrťfinálového stretnutia futbalovej Ligy majstrov medzi Borussiou Dortmund a AS Monako vybuchli v utorok večer v nemeckom meste neďaleko tímového autobusu hostiteľského tímu tri nálože.

slovakia

left justify in out

O pol deviatej večer sa kompetentní rozhodli zápas odložiť. Jednu zranenú osobu previezli do nemocnice. Podľa internetového vydania denníka Bild je zranený domáci stopér Marc Bartra, ktorého s ľahšími zraneniami previezli do nemocnice. Má zlomené pravé zápästie a v utorok neskoro večer ho operovali. Ďalšie zranenia mu spôsobili črepiny skla z okna autobusu. Výbuchy poškodili podľa informácií prvého programu verejnoprávnej nemeckej televízie ARD tímový autobus na dvoch miestach.

 

Riaditeľ Borussie Dortmund Hans-Joachim Watzke sa v rozhovore pre TV Sky vyjadril: "Sme z toho všetci vo veľkom šoku. Len ťažko to dostaneme von z hlavy. Dúfam, že hráči budú natoľko silní, aby zajtra mohli odohrať zápas."

 

Nemecká polícia vyšetruje okolnosti, ktoré viedli k explóziám náloží pred tímovým autobusom futbalistov Borussie Dortmund smerujúcim na štadión v dejisku na dnes večer naplánovaného štvrťfinále Ligy majstrov medzi domácim tímom a hosťujúcim AS Monaco. Pri útoku troma výbušninami na autobus s nemeckým futbalovým tímom Borussia Dortmund utrpel v utorok večer zranenia aj policajt na motocykli. Uvedený policajt sa viezol na motorke pred autobusom a sprevádzal ho na štadión, kde sa mal konať futbalový zápas s Monakom, uviedla dortmundská polícia. Policajnému príslušníkovi spôsobili zranenie tri explózie a utrpel aj šok. V súčasnosti nie je schopný vykonávať pracovné povinnosti, dodala polícia vo vyhlásení.

 

 

 

Fanúšíkovia, ktorí prišli povzbudiť svoje obľúbené futbalové tímy, vyjadrili obrovskú podporu tímu Borussia Dortmund, ktorému explodovali nálože v blízkosti ich autobusu. Útok bol namierení proti hráčom tohoto tímu.

 

Polícia tiež uviedla, že blízko hotela hráčov sa našiel ďalší podozrivý predmet, ktorý vyzeral ako výbušné zariadenie, ale nebol schopný explózie. Tri explózie zasiahli autobus futbalového tímu Borussia Dortmund v utorok večer okolo 19.15 h SELČ, keď sa hráči viezli z dortmundského hotela na úvodné stretnutie štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 s AS Monaco. Zápas sa mal odohrať na štadióne klubu Borussia.

 

Podľa polície boli výbušné zariadenie ukryté v živom plote neďaleko hotela. Vyšetrovatelia oznámili, že útok bol úmyselne zacielený proti futbalovému tímu Borussia a že zariadenia neboli zábavnou pyrotechnikou. Neďaleko miesta výbuchov sa našiel list, ktorý obsahoval prihlásenie sa k zodpovednosti za útok. Pravosť listu teraz skúmajú vyšetrovatelia, uviedla prokurátorka Sandra Lückeová.

Bezpečnostní predstavitelia povedali pre tlačovú agentúru DPA, že zatiaľ nie sú žiadne náznaky, že explózie súviseli s terorizmom. 

 

Zápas sa odohrá v náhradnom termíne v stredu 12. apríla o 18.45 h. Šéf polície v Dortmunde Gregor Lange vyhlásil, že úrady urobia všetko, čo je v ich silách, aby na zápase zaručili bezpečnosť hráčov a fanúšikov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies