Rumunsko zaviedlo obmedzenia v cestnej i železničnej doprave, kvôli horúčavám

NETKY.SK • 4 Júl 2012, 12:14 • 2 min
Rumunsko zaviedlo obmedzenia v cestnej i železničnej doprave, kvôli horúčavám

Rumunsko zaviedlo obmedzenia v cestnej i železničnej doprave, kvôli horúčavám - Doprava Obmedzenia v cestnej i železničnej doprave zaviedlo Rumunsko v západnej časti krajiny v súvislosti s pokračujúcimi extrémnymi horúčavami. V zmysle dekrétu Celoštátnej

slovakia

left justify in out

img

Obmedzenia v cestnej i železničnej doprave zaviedlo Rumunsko v západnej časti krajiny v súvislosti s pokračujúcimi extrémnymi horúčavami.
      V zmysle dekrétu Celoštátnej spoločnosti pre cestné komunikácie a diaľnice (CNADNR) je s platnosťou od dnešného dňa 11.00 h do 7. júla 20.00 h zakázané jazdiť v západorumunských župách s vozidlami s nosnosťou viac ako 7,5 tony. Zákaz sa týka všetkých rumunských žúp susediacich s Maďarskom, ako aj žúp Caras-Severin, Dolj, Hunedoara a Mehedinti.
      Nová úprava sa však netýka automobilov, ktoré prepravujú osoby, živé zvieratá, rýchlo sa kaziace potraviny, pohonné hmoty, ani  vozidiel využívaných v núdzových situáciách.
      Opatrenie je podľa CNADNR nevyhnutné s ohľadom na neobvykle vysoké teploty a jeho cieľom je zabrániť poškodeniu asfaltového povrchu cestnej siete.
      Obmedzenia v záujme bezpečnosti premávky zaviedla aj rumunská železničná spoločnosť CFR. V priebehu dňa budú vlaky jazdiť o 20-30 km/hodinu pomalšie, čo prakticky na všetkých tratiach bude znamenať omeškanie v dĺžke 20-60 minút.
      Prognóza meteorológov hovorí, že v nasledujúcich dňoch by maximálne denné teploty mohli dosiahnuť na západe Rumunska 37-39 stupňov Celzia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies