TL: Žilinčania získali po 11-tich rokoch opäť medailu

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 15:23 • 2 min
TL: Žilinčania získali po 11-tich rokoch opäť medailu

ŽILINA - Hráči Žiliny v hokejovej Tipsport lige 2016/2017 síce v semifinále proti Nitre nevyhrali ani jeden zápas, napriek tomu nemožno v prípade tímu spod Dubňa hovoriť o neúspešnej sezóne. Dôležité pre "vlkov" je, že získali medaily, čo sa im naposledy podarilo v majstrovskej sezóne 2005/2006.

slovakia

left justify in out

Najmä pri porovnaní s nedávnou minulosťou, veď Žilinčania v súťažných ročníkoch 2013/2014 a 2014/2015 bojovali o záchranu medzi elitou v baráži. "Bola to vyrovnaná séria, v každom súboji sme mali dobré úseky. Ukázalo sa, že na ceste za titulom musíte mať široký káder. Nám sa zranilo päť hráčov, čo nám rozbilo prvé dve päťky a presilovkové formácie. Chalani však bojovali statočne, nepoddali sme sa lacno. Za dva roky sa dostali z baráže do boja o medaily, čo je veľká vec," povedal po skončení série žilinský kapitán Marek Hovorka.

 

"V sérii rozhodla šírka kádra. Nitra mala štyri kompletné päťky, nám sa nevyhli zranenia. Jednoducho nás pretlačili a zaslúžene postúpili. Boli sme vyčerpaní, už sme na nich nemali," priznal.

V úvode aktuálnej sezóny to pritom nevyzeralo, že Žilina to dotiahne ďaleko. "Žlto-zelení" totiž figurovali v tabuľke súťaže na poslednom mieste, postupne však stúpali nahor a zastavili sa na štvrtej priečke. "Chvíľu nám trvalo, kým si všetko sadlo. Potom sme už nemali výkyvy. Bol to znak, že sme mali kvalitu," poznamenal kapitán Hovorka, ktorý by už v utorok nemal chýbať na zraze reprezentácie. Ten sa uskutoční práve v Žiline.

Tréner Milan Jančuška tiež športovo priznal, že Nitra postúpila do finále zaslúžene. "Škoda, že sa nám nepodarilo zvíťaziť ani v jednom semifinálovom zápase, ale môžeme odísť so vztýčenými hlavami. Športovo priznávam, že Nitra bola lepšia. Nie je však dôvod smútiť, skôr naopak. Máme bronzovú medailu a to je paráda. Chcem pochváliť chalanov za dobrú sezónu," stručne zhodnotil Jančuška. 

 

"Chýbali nám zranení hráči a ich skúsenosti. Ak by sme boli kompletní, viem si predstaviť viac zápasov v tejto sérii. V každom zápase sme mali dobré úseky, ale opakujem, zranenia boli pre nás veľmi kruté. Ešte aj presilovky sme museli riešiť improvizáciou. Kožu sme však nepredali lacno," skonštatoval Milan Jančuška v súvislosti s celou semifinálovou sériou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies