VIDEO Režisér Sam Mendes sa chce podieľať na snímke My Favorite Thing is Monsters

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 16:15 • 2 min
VIDEO Režisér Sam Mendes sa chce podieľať na snímke My Favorite Thing is Monsters

BRATISLAVA - Anglický režisér Sam Mendes rokuje o pripojení sa k štábu snímky My Favorite Thing is Monsters.

slovakia

left justify in out

Práva na sfilmovanie grafickej novely od autorky Emil Ferris získalo minulý týždeň štúdio Sony Pictures. Príbeh sa odohráva počas šesťdesiatych rokov v Chicagu a je grafickým denníkom desaťročnej Karen Reyes, ktorá miluje príšery. Snaží sa tiež vyriešiť vraždu suseda Anku Silverberga, ktorý prežil holokaust. Počas Kareninho vyšetrovania sa čitateľ dozvedá viac o Ankovom živote v nacistickom Nemecku a práve tam sa minulosť prepojí s prítomnosťou, ktorá je plná príšer. 

Ak sa Mendes dohodne na spolupráci, bude zároveň producentom s Bradleym Gallom a Michaelom Helfantom z Amasia Entertainment. Grafická novela je prvotinou autorky Emil Ferris.

Samuel Alexander Mendes získal v roku 2000 Oscara a Zlatý Glóbus za réžiu drámy Americká krása (1999), ktorá bola jeho celovečerným debutom. Režíroval aj ďalšie úspešné snímky ako Cesta do zatratenia (2002), Mariňák (2005), Núdzový východ (2008), Všade dobre, prečo byť doma? (2009) a bondovky Skyfall (2012) a Spectre (2015). Za prínos divadelnému umeniu mu v roku 2000 kráľovná Alžbeta II. udelila titul CBE (Commander of the Order of the British Empire). V roku 2005 získal cenu za celoživotné dielo od Asociácie britských režisérov. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies