Stark sa stal rekordérom medzi rozhodcami najvyššej nemeckej súťaže

NETKY.SK • 2 Apríl 2017, 13:08 • 2 min
Stark sa stal rekordérom medzi rozhodcami najvyššej nemeckej súťaže

FREIBURG - Hlavný rozhodca Wolfgang Stark viedol v sobotu rekordné 340. stretnutie najvyššej nemeckej futbalovej súťaže.

slovakia

left justify in out

Míľnik dosiahol v zápase 26. kola medzi domácim Freiburgom a Werderom Brémy (2:5).

 

Štyridsaťsedemročný Stark sa na čele osamostatnil od Markusa Merka, ktorý odpískal 339 bundesligových duelov. "Magické číslo dosiahol profesionalizmom a stabilitou," uviedol viceprezident Nemeckého futbalového zväzu (DFB) pre arbitrov Ronny Zimmermann. "Pochopiteľne, je to obrovská česť," citovala agentúra DPA Starka.

 

Ten pôsobí v najvyššej súťaži od roku 1997. V rokoch 1999 až 2014 rozhodoval aj na medzinárodnej úrovni, predstavil sa na olympijských hrách 2008, majstrovstvách sveta 2010 či európskom šampionáte 2012. V 1. Bundeslige ho vyhlásili za najlepšieho arbitra sezóny 2009/2010, často si vyslúžil nomináciu na derby zápasy. "Aj pre rozhodcu sú veľká výzva predstavenia, ktoré lákajú na štadióny veľké množstvo fanúšikov," dodal Stark.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies