Odevný reťazec H&M zaznamenal na prelome tohto roka pokles svojich ziskov

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 10:57 • 2 min
Odevný reťazec H&M zaznamenal na prelome tohto roka pokles svojich ziskov

ŠTOKHOLM - Švédsky odevný reťazec Hennes & Mauritz (H&M) zaznamenal v 1. kvartáli svojho finančného roka 2016/17 pokles zisku, aj keď menší, ako mu predpovedali analytici.

slovakia

left justify in out

Dôvodom bol slabší rast tržieb pod tlakom konkurencie. Vedenie reťazca uviedlo, že podmienky na väčšine jeho kľúčových trhov v západnej a južnej Európe, a tiež v USA, sú náročné, čo sa odrazilo na tržbách. H&M chce preto investovať do nových logistických riešení a optimalizácie predajní.

 

Chystá zmeny v portfóliu obchodov, pričom sa sústredí na trhy, na ktorých nedosahuje dostatočne dobré výsledky. Zváži pritom zatvorenie niektorých obchodov a naopak otvorenie ďalších na iných miestach. A zároveň pracuje na novej modernejšej verzii predajní.

 

Čistý zisk H&M za tri mesiace do konca februára 2017 klesol na 2,46 miliardy švédskych korún (257,58 milióna eur) z 2,55 miliardy SEK v rovnakom období predchádzajúceho roka. Analytici však očakávali ešte slabší výsledok, a to pokles zisku na 2,34 miliardy SEK.

 

Zisk H&M pred zdanením sa v sledovanom období znížil na 3,21 miliardy SEK zo 3,33 miliardy SEK pred rokom.

Tržby spoločnosti, vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH), sa v období december-február zvýšili o 7 % na 54,37 miliardy SEK z 50,62 miliardy SEK. A tržby bez DPH stúpli o 8 % na 46,99 miliardy SEK. (1 EUR = 9,5505 SEK)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies