Leto je za rohom: V utorok má byť až 22°C, od stredy sa zamračí, hrozia i búrky

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 17:53 • 2 min
Leto je za rohom: V utorok má byť až 22°C, od stredy sa zamračí, hrozia i búrky

BRATISLAVA - Noc z nedele (26.3.) na pondelok (27.3.) bola chladná a na väčšine Slovenska klesla teplota vzduchu pod bod mrazu.

slovakia

left justify in out

Ojedinele sa ochladilo aj na mínus šesť stupňov Celzia, a to v Čiernom Balogu, Liptovskej Tepličke, vo Vernári, a v Červenom Kláštore. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na Facebooku. Boli však aj lokality, kde sa v noci neochladilo pod nulu. Ide napríklad o Malý Javorník, bratislavské letisko a bratislavskú Kolibu.

 

Chladnú noc dnes ale vystriedal teplý deň, upozornili meteorológovia. Maximálnu dennú teplotu odhadli na asi 18 stupňov Celzia. V utorok má byť maximálna denná teplota až do 22 stupňov Celzia.

 

img

 

V stredu bude prevažne polojasno, ráno sa ojedinele môže vyskytnúť hmla. Cez deň na severe krajiny hlásia meteorológovia oblačno, zriedkavé prehánoky a výnimočne aj búrky.

Najvyššia denná teplota dosiahne 17 až 22, na severe miestami okolo 15 stupňov Celzia.

 

img

 

Vo štvrtok hlásia premenlivú a v severnej polovici prevažne veľkú oblačnosť. Ojedinele sa vyskztnú prehánky alebo dážď a od výšky cca 1200 m má snežiť.

Teplota cez deň vystúpi na13 až 18, na severe a východe miestami len na 8 až 13 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne severný vietor rýchlosťou 10 až 30 km/h.

 

img

 

Prechodne zväčšenú oblačnosť nám hlásia aj na piatok. Ráno môže byť na niektorých miestach hmlisto. Teplota dosiahne najviac 14 až 20 stupňov Celzia.

 

img

 

Počas víkendu by sa malo vyjasniť, pričom sobotu aj nedeľu má byť okolo 16 až 23 stupňov Celzia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies