Daňové priznania bude možné podať aj v mobilných kanceláriách v bratislavskej Petržalke

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 16:40 • 2 min
Daňové priznania bude možné podať aj v mobilných kanceláriách v bratislavskej Petržalke

BRATISLAVA - Podať daňové priznanie a nemusieť pritom vystúpiť zo svojho auta. Takúto novinku pripravila finančná správa pre všetkých, ktorí donesú daňové priznanie na najväčší daňový úrad na Slovensku v bratislavskej Petržalke, informovala hovorkyňa daniarov Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

Možnosť podať daňové priznanie v mobilných kanceláriách bude k dispozícií posledné dva marcové dni, teda vo štvrtok (30.3.) od 8. do 18. hodiny a v piatok (31.3.) od 8. do 19. hodiny. "Toto opatrenie testuje finančná správa po prvý raz ako riešenie dlhoročných problémov s parkovaním na najväčšom daňovom úrade na Slovensku v bratislavskej Petržalke," vysvetlila Macíková.

 

Dve mobilné kancelárie budú pristavené na parkovisku vedľa daňového úradu a budú slúžiť na odovzdávanie dokumentov bez doplňujúcich otázok. Klienti, ktorí využijú tento spôsob, prinesú daňové priznanie alebo oznámenie o odklade, odovzdajú dokumenty v mobilnej kancelárií, prevezmú si potvrdenie a odídu autom z parkoviska. Prípadné otázky je však už potrebné riešiť priamo na daňovom úrade.

 

"Novinka s mobilnými kanceláriami nie je náhradou elektronickej komunikácie, ktorá spolu s elektronickým posielaním daňových priznaní je stále prioritou finančnej správy. Dokazujú to aj milióny podaných a prijatých dokumentov od spustenia Informačného systému finančnej správy. Keďže však mnohí naši klienti stále podávajú daňové priznania papierovo, chcem im takto vyjsť v ústrety a uľahčiť im podávanie daňových priznaní," priblížil prezident finančnej správy František Imrecze.

 

Finančná správa pripravila aj viacero ďalších miest na preberanie daňových priznaní. V Bratislave, okrem všetkých daňových úradov, aj na kontaktnom mieste na Tomášikovej ulici, v Košiciach zase okrem daňových úradov aj na magistráte. Kompletný zoznam miest, na ktorých sa dajú podať daňové priznania, je na internetovej stránke www.financnasprava.sk.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies