Zoskupenie Ludus Trio a študenti múzických umení zahrajú v Redute

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 16:18 • 2 min
Zoskupenie Ludus Trio a študenti múzických umení zahrajú v Redute

BRATISLAVA - Medzinárodné komorné zoskupenie Ludus Trio a študenti Vysokej školy múzických umení zahrajú tento týždeň v bratislavskej Redute.

slovakia

left justify in out

Trio Ludus vystúpi v sídle Slovenskej filharmónie v utorok 28. marca o 19:00 a publiku ponúkne program zložený z diel Ludwiga van Beethovena, Clauda Debussyho a Antonína Dvořáka. 

Ako ďalej agentúru SITA informovala tlačová tajomníčka Slovenskej filharmónie Martina Tolstova, Ludus Trio založili Anna Dmitrieva (husle) a Mane Davtyan (klavír) v roku 2011 v Petrohrade a dopĺňa ho francúzsky violončelista Francois-Marie Lhuissier. V rokoch 2015 a 2016 získalo zoskupenie 1. cenu na 4. ročníku Súťaže v komornej hudbe pri Vysokej hudobnej a tanečnej škole v Kolíne a reprezentovalo školu na WDR Open Auditions a na Súťaž klavírnych trií F. Mendelssohna Bartholdyho. Koncert cyklu Hudobná mozaika sa uskutoční v spolupráci s International Holland Music Sessions. 

Stredajší koncert Symfonického orchestra Vysokej školy múzických umení (VŠVU) sa v Redute začne o 18:00 a prinesie významné diela hudobného romantizmu. Na úvod zaznie populárna predohra k operete Netopier od Johanna Straussa mladšieho. Ďalej je na programe technicky náročný Koncert pre husle a orchester č. 1 D dur, op. 6 od Niccolu Paganiniho. Zaznie v interpretácii huslistu Tibora Bertóka, poslucháča husľovej triedy  Alexandra Jablokova Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU.

 

Na záver je na programe dielo velikána českého romantizmu, Antonína Dvořáka, skladateľova slávna Symfónia č. 9 e mol Z nového světa, op. 95, známa aj ako Novosvětská, ktorú autor napísal v Amerike. Orchester Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU sa predstaví pod taktovkou Martina Majkúta, mladého slovenského dirigenta pôsobiaceho v USA, dodala Tolstova. Viac informácií o programe Slovenskej filharmónie možno nájsť na jej webstránke https://www.filharmonia.sk. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies