V príprave atraktívne zápasy Španielska proti Francúzsku a Talianov v Holandsku

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 15:23 • 2 min
V príprave atraktívne zápasy Španielska proti Francúzsku a Talianov v Holandsku

BRATISLAVA - Súboje Francúzsko - Španielsko (Paríž, 21.00 h) a Holandsko - Taliansko (Amsterdam, 20.45 h) sú šlágrami utorkového programu medzištátnych prípravných futbalových zápasov.

slovakia

left justify in out

Francúzi aj Španieli sa na utorkové meranie síl naladili víťazstvami v rámci 5. kola európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Úradujúci vicemajstri Európy Francúzi triumfovali 3:1 na pôde Luxemburska a bez prehry sú na čele A-skupiny (13 bodov, bilancia 4-1-0). Španieli, ktorí majú rovnaký počet bodov aj bilanciu, sú lídrami G-skupiny o skóre pred Talianmi. V piatok v Gijóne zvíťazili 4:1 nad Izraelčanmi. Duel na Stade de France bude mať špeciálnu príchuť pre stopéra "Les Bleus" Samuela Umtitiho, ktorý by mal čeliť viacerým klubovým spoluhráčom z FC Barcelona - v španielskej nominácii sú Jordi Alba, Gerard Piqué, Sergio Busquets aj Andrés Iniesta.

 

"Určite nepôjde o prípravný zápas, keď hráte proti jednému z najsilnejších tímov na svete. Musíme hrať najlepšie ako vieme a pokúsiť sa o víťazstvo," povedal 23-ročný rodák z kamerunského Yaoundé, citoval ho web sportal.co.nz.

Holanďania sú v bojoch o MS 2018 jednými zo súperov Francúzov v A-skupine a sú v kríze, v sobotu prehrali v Bulharsku 0:2 a sen o postupe sa im vzdialil. V polčase eliminačných bojov majú "Oranjes" na konte iba sedem bodov (bilancia 2-1-2) a sú na štvrtej priečke tabuľky. Na ostatný neúspech doplatil Danny Blind, ktorý skončil vo funkcii trénera reprezentácie.

 

"Vážime si, čo Danny počas svojho pôsobenia pre mužstvo spravil. Žiaľ, nepriaznivé výsledky a komplikácie v boji o postup na MS do Ruska nám velili rozlúčiť sa," vyhlásil obchodný riaditeľ Kráľovskej holandskej futbalovej asociácie (KNVB) Jean-Paul Decossaux, citoval ho web asociácie. A-tímu sa dočasne ujal tréner holandskej reprezentácie do 21 rokov Fred Grim. Päťdesiatjedenročný niekdajší brankár bude v utorok v Amsterdam Arene prvýkrát (možno aj naposledy) šéfom lavičky seniorského národného mužstva. Taliani sú v úplne odlišnej situácii, po boku Španielov sú s 13 bodmi v popredí G-skupiny. V piatok v Palerme zdolali Albáncov 2:0.

V utorok sú na programe aj iné medzištátne prípravné stretnutia: Rusko - Belgicko (Soči, 18.00 h), Írsko - Island (Dublin, 20.45 h) či Portugalsko - Švédsko (Funchal, 20.45 h). 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies