Opitý slovenský pilot vypil pred letom sedmičku vodky!

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 09:09 • 2 min
Opitý slovenský pilot vypil pred letom sedmičku vodky!

CALGARY - Kanadský súd nemal so slovenským pilotom Miroslavom Gronychom (37), ktorý chcel koncom minulého roka nastúpiť do služby opitý, zľutovanie.

slovakia

left justify in out

V krvi mu namerali 2,4 promile alkoholu. V takom stave chcel letieť s 99 pasažiermi a ďalšími piatimi členmi posádky.

 

Pilot sa na súde priznal, že načal v hotelovej izbe noc pred službou sedmičkovú fľašu tvrdého alkoholu, podľa chyžnej išlo o vodku. Doraziť ju mal pred službou. Počas súdu zaznelo aj to, že Gronych bol tak opitý, že si sponu s leteckými krídlami pripol na uniformu dolu hlavou.

 

Slovenský pilot meškal takmer hodinu, prišiel päť minút po siedmej. Podozrenie, že niečo nie je s Gronychom v poriadku mal prvý dôstojník, ktorý pol minúty sledoval, ako si opitý pilot pokúša zavesiť kabát.

 

Oznámil mu, že je opitý a nemôže letieť. „Ak je to to, čo cítite, tak ok,“ odpovedal mu Gronych, ktorý si následne sadol na miesto. Posádka však trvala na tom, aby opustil lietadlo. Zatkli ho o 8:08 a pasažierom oznámili, že pilot ochorel.

 

Zamestnávateľ ho prepustil. Súd v Calgary ho uznal vinným a na vlastnú žiadosť šiel zo súdu rovno do väzby. O konečnej výške trestu sa rozhodne 3. apríla. Hrozí mu rok väzenia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies