Kamaráta masového vraha Dylanna Roofa odsúdili za marenie vyšetrovania

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 07:42 • 2 min
Kamaráta masového vraha Dylanna Roofa odsúdili za marenie vyšetrovania

CHARLESTON - Priateľovi 22-ročného Američana Dylanna Roofa, otvoreného rasistu usvedčeného z masakru deviatich ľudí v prevažne černošskom kostole v Charlestone, ktorý vedel o celom pláne, uložili dnes takmer dvojročný trest odňatia slobody za to, že maril objasňovanie tohto prípadu a klamal Federálnemu úradu pre vyšetrovanie (FBI).

slovakia

left justify in out

"Je mi to vážne, vážne ľúto. Odišlo toľko krásnych životov," povedal pred súdom 22-ročný Joey Meek s tým, že sa obáva o svoj život vo väzení.

 

Federálny sudca Richard Gergel uviedol, že tento verdikt bude odstrašujúcim príkladom pre každého, kto sa dozvie o tak závažnej skutočnosti a nikomu to neoznámi. Meek mal podľa sudcu šťastie, že v čase od streľby v kostole po zadržanie útočníka nedošlo k ďalšiemu masakru.

 

Meekovi prečítal verdikt 27 mesiacov odňatia slobody ten istý sudca, ktorý predsedal procesu s vrahom Dylannom Roofom. Tohto belošského rasistu odsúdili za vraždu deviatich ľudí na trest smrti ešte v januári.

 

Incident sa odohral v polovici júna 2015 počas čítania z Biblie v kostole Africkej metodistickej episkopálnej cirkvi v Charlestone v americkom štáte Južná Karolína, ktorý patrí k najstarším svojho druhu v Spojených štátoch. Útok za použitia ručnej palnej zbrane prežili iba tri osoby.

 

Meekovi hrozil trest 27-33 mesiacov za mrežami. Roof sa Meekovi so svojim plánom zveril počas noci, keď spolu pili vodku, šnupali kokaín, fajčili marihuanu a hrali videohry. Bolo to približne týždeň pred masakrom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies