Goldman Sachs začne presúvať pracovné miesta z Londýna ešte pred brexitom, dotkne sa to stoviek ľudí

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 16:08 • 2 min
Goldman Sachs začne presúvať pracovné miesta z Londýna ešte pred brexitom, dotkne sa to stoviek ľudí

LONDÝN - Goldman Sachs začne presúvať stovky pracovných miest z Londýna ešte predtým, než sa Británia s Európskou úniou (EÚ) dohodne na podmienkach brexitu. To je súčasťou mimoriadnych plánov americkej banky pre odchod Británie z EÚ.

slovakia

left justify in out

"Začneme realizovať tieto mimoriadne plány," uviedol pre CNBC Richard Gnodde, šéf Goldman Sachs International, čo je európska divízia americkej banky. V prvej fáze sa to dotkne stoviek ľudí, dodal Gnodde.

 

Britská premiérka Theresa Mayová vyhlásila, že spustí brexit aktivovaním článku 50 Lisabonskej zmluvy 29. marca. Potom by sa malo začať dvojročné obdobie rokovaní o budúcich vzťahoch Británie a EÚ.

 

Popredné finančné spoločnosti pred vlaňajším referendom o zotrvaní Británie v EÚ varovali, že v prípade brexitu budú nútené presunúť niektoré pracovné miesta z Londýna. Banky a ďalšie finančné firmy už niekoľko mesiacov pracujú na takýchto plánoch. Viacej detailov sa začalo objavovať po tom, čo Mayová potvrdila, že Británia opustí spoločný trh EÚ.

 

Banky tak prestali dúfať, že si budú môcť zachovať práva (takzvané passporting rights) poskytovať služby v celej EÚ zo svojich londýnskych centrál bez potreby lokálnych licencií.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies