Mojsejová opäť jednou nohou vo väzení, riadila organizovanú skupinu s finančnými podvodníkmi

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 15:49 • 2 min
Mojsejová opäť jednou nohou vo väzení, riadila organizovanú skupinu s finančnými podvodníkmi

KOŠICE - Košický krajský prokurátor obžaloval Eleonóru Kabrheľovú, predtým Mojsejovú, a ďalších 10 osôb za opakovaný zločin neodvedenia dane a poistného.

slovakia

left justify in out

Ako povedal hovorca prokuratúry Milan Filičko pre TV Markíza, obvinení v úmysle získať neoprávnený finančný prospech na úkor štátneho rozpočtu, od roku 2007 vytvorili organizovanú skupinu zameranú na neoprávnené uplatňovanie nadmerných odpočtov DPH -   od 1. marca 2007 do 31. mája 2010. Uplatňovali si ich prostredníctvom najmenej 20 obchodných spoločností na košických daňových úradoch.

 

„Eleonóra Kabrheľová sama alebo prostredníctvom ďalšej členky organizovanej skupiny riadila ostatných členov, ktorí vyhotovovali nepravdivé podklady na podanie daňových priznaní a získané finančné prostriedky všetci členovia skupiny odovzdávali Eleonóre," informoval Filičko.

 

Podľa obžaloby, za si spomínané obdobie uplatnili v najmenej 139 prípadoch neoprávnený nárok na vrátenie nadmerného odpočtu DPH a to vo výške vyše 6,5 milióna eur, pričom na účty bolo skutočne vyplatené vyše 4 milióny eur.

 

Podnikateľke a ďalším obvineným hrozí 7 až 12 rokov za mrežami. U ďalších 11 obvinených bolo trestné stíhanie prerušené ešte v roku 2015 ako u spolupracujúcich obvinených.

 

Mojsejová už bola v minulosti pre finančné podvody súdne stíhaná a len tak tak sa vyhla dlhoročnému trestu. Naposledy sa "vykúpila" svadbou s Františkom Kabrheľom, známym pod prezývkou Versače. S tým sa kedysi "do krvi" nenávideli s stáli oproti sebe aj na súde. Ich zväzok preto verejnosť veľmi šokoval. Mojsejová sa týmto krokom pravdepodobne chce vyhnúť väzeniu pretože podľa zákona má jej manžel právo nesúhlasiť s trestom pre blízku osobu. 

 

Súd uznal 5.decembra minulého roku Noru Mojsejovú vinnú z obzvlášť závažného podvodu. Podnikateľka mala od Kabrheľa vylákať pod zámienkou pôžičky a vysokých úrokov viac ako 853-tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies