EK schválila privatizáciu 14 regionálnych gréckych letísk za 1,23 miliardy eur

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 17:19 • 2 min
EK schválila privatizáciu 14 regionálnych gréckych letísk za 1,23 miliardy eur

ATÉNY - Európska komisia (EK) schválila privatizáciu 14 gréckych letísk konzorciom vedeným nemeckou spoločnosťou Fraport AG.

slovakia

left justify in out

Zároveň uviedla, že je teraz vecou Grécka, aby dokončilo transakciu. Privatizácia štrnástich letísk, vrátane letiska v druhom najväčšom gréckom meste Thessaloniki, je kľúčovým prvkom programu núdzovej pomoci pre Grécko. EK konštatovala, že dohoda o predaji koncesie na prevádzku letísk za 1,23 mld. eur môže pokračovať, keďže nezahŕňa štátnu pomoc, je transparentná a v súlade s trhovými podmienkami.

EK vo vyhlásení, ktoré zverejnila v piatok, ďalej uviedla, že grécke úrady teraz musia transakciu dokončiť a odovzdať letiská na 40-ročné prevádzkovanie konzorciu Fraport AG-Slentel Ltd. Podľa pravidiel EÚ koncesia pre komerčnú prevádzku infraštruktúry nezahŕňa štátnu pomoc, ak je udelená za podmienok, ktoré by pri ponúkaní koncesie na podobný majetok akceptoval súkromný subjekt, pôsobiaci na základe trhových podmienok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies