Palestínsky vyšetrovateľ predaja pozemkov Izraelčanom zahynul po páde z okna

NETKY.SK • 17 Júl 2012, 06:36 • 2 min
Palestínsky vyšetrovateľ predaja pozemkov Izraelčanom zahynul po páde z okna

Palestínsky vyšetrovateľ predaja pozemkov Izraelčanom zahynul po páde z okna - Krimi Palestínsky predstaviteľ, podozrivý zo sprenevery verejných zdrojov, zahynul pri páde z kuchynského okna tretieho poschodia stráženého objektu, kde ho vypočúvali. Informo

slovakia

left justify in out

img

Palestínsky predstaviteľ, podozrivý zo sprenevery verejných zdrojov, zahynul pri páde z kuchynského okna tretieho poschodia stráženého objektu, kde ho vypočúvali. Informovala o tom v pondelok tlačová agentúra AP.
      Usáma Mansúr mal za úlohu sledovať predaje pozemkov Izraelčanom, čo Palestínčania považujú za vlastizradu. Podľa oficiálneho vyšetrovania Mansúr skočil z okna a existuje záznam z bezpečnostnej kamery, ktorý to dokazuje.
      Členovia Mansúrovej rodiny však povedali, že pri ich minulotýždňovej návšteve mal dobrú náladu. Myslia si, že bol zavraždený. Súdna pitva je naplánovaná na dnes.
      Mansúrova smrť upriamuje pozornosť na temný svet tajných obchodov s pozemkami na Západnom brehu. Izraelskí osadníci sa pravidelne snažia kúpiť pôdu palestínskych vlastníkov na Západnom brehu a vo východnom Jeruzaleme.
      Ľuďom - usvedčeným z predaja pôdy Izraelčanom - hrozí podľa palestínskej legislatívy trest smrti. Prinajmenšom v jednom prípade bol rozsudok smrti vynesený, ale neuskutočnený. Za predaj pôdy Izraelčanom je uväznených 141 Palestínčanov.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies