Policajti odhalili dom, v ktorom sa „varil“ pervitín

NETKY.SK • 23 Júl 2012, 11:33 • 2 min
Policajti odhalili dom, v ktorom sa „varil“ pervitín

Policajti odhalili dom, v ktorom sa „varil pervitín - Krimi Trnavskí policajti za pomoci pohotovostného policajného útvaru zadržali pri domovej prehliadke v rodinnom dome v obci Brestovany šesť osôb a 40-ročného majiteľa obvinili z obzvlášť závažného zloč

slovakia

left justify in out

img

Trnavskí policajti za pomoci pohotovostného policajného útvaru zadržali pri domovej prehliadke v rodinnom dome v obci Brestovany šesť osôb a 40-ročného majiteľa obvinili z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Razia sa konala v noci zo štvrtka na piatok 20. júla a pri vstupe do domu museli policajti najprv zneškodniť psa, ktorý na nich zaútočil. TASR o tom dnes informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.
      "Pri prehliadke zaistili množstvo stôp, ako nádoby z varného skla, igelitové vrecká s obsahom sypkých a kryštalických látok. Podobné látky sa nachádzali aj na barovom pulte v kuchyni, kde boli rozdelené do kôpok a rozsypané na sporáku. Ďalej boli zaistené viaceré sklené nádoby a bandasky s chemikáliami a rôzne náradie používané na výrobu metamfetamínu. Vo dvojitej podlahe na povale bola nájdená sklená nádoba s bielou látkou," uviedla policajná hovorkyňa. 
      Zaistené stopy išli na skúmanie na kriminalisticko-expertízny ústav. Z predbežného skúmania sa zistilo, že v dome sa nachádzalo 729 g efedrínu, ktorý slúži ako prekurzor na výrobu drogy a 36 g látky obsahujúcej metamfetamín, z ktorej by sa dalo vyrobiť minimálne 502 jednorazových dávok. Ich hodnota na čiernom trhu by predstavovala asi 3500 eur. Na obvineného muža vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie, pričom v nedeľu 22. júla ho polícia eskortovala do výkonu väzby. V prípade uznania viny mu hrozí odňatie slobody na desať až pätnásť rokov. Ostatné zadržané osoby po vypočutí políciou prepustili na slobodu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies