Dnes na večeru pripravíme cibuľovú polievku s bylinkovými haluškami. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 4 veľké cibule, 3 PL masla, 1,2 litra vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 1 bobkový list, 1,5 dcl bieleho vína, 1 staršiu žemľu, 1PL masla, 1 vajce, 1 strúčik
Suroviny pre 4 osoby:
4 veľké cibule, 3 PL masla, 1,2 litra vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 1 bobkový list, 1,5 dcl bieleho vína, 1 staršiu žemľu, 1PL masla, 1 vajce, 1 strúčik cesnaku, 1 PL sekanej pažítky,
Príprava:
Pokrájanú cibuľu opečieme na masle, pridáme soľ, mleté korenie, bobkový list, podlejeme vínom, vývarom a uvaríme do mäkka. Žemľu nakrájame na kocky, zalejeme troškou vriacej vody, pridáme 1 vajce, soľ, cesnak, pažítku, 1 PL masla a vypracujeme cesto. Lyžicou dávame do polievky halušky, necháme chvíľu prevrieť a odstavíme.
Čas prípravy: 40 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies