FK Senica - APOEL Nikózia 0:1 v odvete 2. predkola

NETKY.SK • 27 Júl 2012, 07:24 • 2 min
FK Senica - APOEL Nikózia 0:1 v odvete 2. predkola

FK Senica - APOEL Nikózia 0 1 v odvete 2. predkola - Futbal Futbalisti FK Senica podľahli vo štvrtkovom odvetnom zápase 2.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti FK Senica podľahli vo štvrtkovom odvetnom zápase 2. predkola Európskej ligy na domácom ihrisku APOEL-u Nikózia 0:1 a ukončili tak svoju púť v tohtoročnej pohárovej Európe. Po bezgólovom polčase rozhodol o triumfe hostí v 73. minúte stredopoliar Helio Pinto.
      Cyperský klub, ktorý v prvom zápase zvíťazil 2:0, narazí v 3. predkole na nórsky Aalesunds FK.

      odvetný zápas 2. predkola EL 2012/2013:
      FK Senica - APOEL Nikózia 0:1 (0:0)
      Gól: 73. Pinto. Rozhodoval: Dan Tudor (Rum.), ŽK: Masaryk - Borda, 3069 divákov.
      /prvý zápas: 0:2, do 3. predkola postúpil APOEL/
      zostavy a striedania:
      FK Senica: Švenger - Krajčík, Koutný, Brabec, Kalabiška - Križko (80. Štěpánek) - Diviš (78. Frýdek), Babic (74. Varadi), Kóňa, Blackburn - Masaryk
      APOEL: Chiotis - Sergio, Borda, Zuela, Alexandrou - Pinto (88. Charalampuos), Morais - Charalambides (74. Aloneftis), Benachour (64. Sousa), Manduca - Ailton

      Senica vstúpila do zápasu aktívne a už v 4. minúte vypálil z otočky z vnútra šestnástky Blackburn, no brankár hostí Chiotis nemusel zasahovať. Domáci sa v úvodnej štvrťhodine snažili nakopávanými loptami hľadať Masaryka na hrote útoku, no keďže sa tento spôsob hry ukázal neúčinný, začali viac kombinovať. Zmena rytmu hry senickým hráčom prospela a hoci sa nedostávali do vyložených šancí, loptu mali častejšie na kopačkách než favorit dvojzápasu. V 26. minúte sa domáci dožadovali odpískania ruky brankára po malej domov, no rozhodcova píšťalka zostala nemá. Najväčšia šanca Senice sa zrodila v 35. minúte, ale Blackburn namieril hlavou iba nad brvno.
      Veľké šance a napokon i gól videli tri tisícky divákov až po zmene strán. Už po troch minútach zmaril Švenger tutovku Ailtona a pri dorážke Benachoura mu pomohla pravá žrď. Onedlho bol Švenger opäť v permanencii, keď si poradil so strelou Charalambidesa. V 51. minúte sa naskytla veľká šanca Masarykovi, no domáci kanonier z hranice veľkého vápna tesne minul. Na opačnej strane na seba opäť upozornil Ailton, ktorý si položil Švengera, no dostal sa zo streleckého uhla a jeho následná strela nebola dostatočne razantná. Divácky atraktívny zápas v ideálnom futbalovom počasí pokračoval aj naďalej, pričom zápletku doň mohol vniesť v 55. minúte Masaryk, ale na päťke nedokázal upratať loptu do siete a vzápätí sa neujala ani Brabcova strela. Jediný gól stretnutia zaznamenal v 73. minúte Pinto, ktorý ukážkovým lobom minimalizoval postupové šance domácich. Tí napriek tomu nepoľavili v útočnej aktivite, ale onedlho mohli inkasovať opäť, keby Koutný z bránkovej čiary nevykopol zakončenie striedajúceho Aloneftisa. V závere sa už nič dôležité neudialo a z postupu do 3. predkola sa tešil APOEL.

      Zdeňek Psotka, tréner Senice: "V prvom rade sa chcem poďakovať hráčom, ktorí predviedli skvelý výkon nielen v tomto zápase, ale i v ostatných zápasoch tohtoročnej edície Európskej ligy. Som na nich hrdý. Súper nás v prvom polčase trochu podcenil, dobre sme kombinovali, mali sme šance, no nedokázali ich využiť. Nehovorím, že sme mali na postup, ale víťazstvo sme v tomto dueli mohli dosiahnuť. Celkovo sme myslím zanechali dobrý dojem a najväčším zadosťučinením bol pre nás potlesk tribún po záverečnom hvizde rozhodcu."
      Ivan Jovanovič, tréner APOEL-u: "V prvom polčase sme nehrali vôbec dobre. Defenzíva bola v poriadku, ale nefungoval stred poľa, ani útok. Senica dobre držala loptu a svojim výkonom nás zaskočila. Po zmene strán to bolo z našej strany oveľa lepšie. Vytvorili sme si množstvo šancí, napokon strelili gól a zaslúžene zvíťazili. Na zakončení však musíme v každom prípade popracovať. Chcem ešte pochváliť senický klub za celkovú starostlivosť a kvalitu trávnika, do budúcnosti im prajem všetko dobré."
      Milan Švenger, brankár Senice: "Rozhodne som si zachytal. V prvom zápase hral APOEL od začiatku naplno, u nás čakali, čo budeme hrať. V momente, keď sme to otvorili, ukázal svoju silu. Pre také góly, aký som inkasoval, chodia ľudia na štadióny, sú jednoducho ozdobou futbalu. Podali sme však dôstojný výkon a dúfam, že sme si opäť naklonili fanúšikov na našu stranu po nevydarenom úvode ligovej sezóny."
      Matej Krajčík, obranca Senice: "Predviedli sme dobrý výkon, nemáme sa za čo hanbiť, ľudia nám celý zápas fandili. Samozrejme, vedeli sme, kto je náš súper a všetci videli, proti akému tímu sme mali tú česť. Zanechali sme však dobrý dojem a so súťažou sa rozlúčili dôstojným spôsobom. Dúfam, že sa týmto duelom odrazíme k lepším výkonom v domácej lige."
      Pavol Masaryk, útočník Senice: "Naše mužstvo sa za výkon v tomto zápase rozhodne nemusí hanbiť. Dali sme do toho srdce i bojovnosť, APOEL je však veľmi silný protivník. Keby sme dali gól, mohlo to byť zaujímavejšie. Súper by znervóznel a stále by bolo dosť času na druhý gól. Ukázali však veľké skúsenosti a ich gól bol vyústením toho, že sú skrátka niekde inde ako my. Dúfam však, že výkon z tohto duelu dokážeme preniesť do ligy."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies