Punková formácia Sham 69 sa v decembri vráti do Bratislavy

NETKY.SK • 29 Júl 2012, 20:33 • 2 min
 Punková formácia Sham 69 sa v decembri vráti do Bratislavy

Punková formácia Sham 69 sa v decembri vráti do Bratislavy - Kultúra Anglická punková skupina Sham 69 sa na jeseň po dvoch rokoch vráti do Bratislavy. Formácia z Hershamu sa v stredu 5.

slovakia

left justify in out

img

Anglická punková skupina Sham 69 sa na jeseň po dvoch rokoch vráti do Bratislavy. Formácia z Hershamu sa v stredu 5. decembra predstaví naživo v Randal Clube, kde koncertovala aj 20. októbra 2010. Len pred pár dňami kapela vystúpila na festivale Punkáči deťom v Piešťanoch. V lete 2007 bola headlinerom šiesteho ročníka festivalu Punk Island, ktorý sa konal na umelom ostrove medzi starým a novým ramenom Dunaja.

Sham 69 pôsobia na scéne od roku 1977. Aj keď sa im nepodarilo dosiahnuť taký úspech ako iným anglickým punkovým kapelám, mali veľký vplyv na vznikajúci hudobný štýl Oi! Ich prvý singel I Don't Wanna produkoval slávny John Cale z Velvet Underground. S debutovým albumom Tell Us the Truth (1978) sa dostali na 25. miesto britského rebríčka. Najväčší komerčný úspech im priniesla tretia štúdiovka The Adventures of the Hersham Boys (1979), s ktorou sa im podarilo v britskej hitparáde dostať na 8. priečku. Skupina má doteraz na svojom konte 11 štúdioviek, zatiaľ poslednou je album Who Killed Joe Public (2010).

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies