Tajfún Saola si v juhovýchodnej Ázii vyžiadal najmenej 44 životov

NETKY.SK • 3 August 2012, 11:26 • 2 min
Tajfún Saola si v juhovýchodnej Ázii vyžiadal najmenej 44 životov

Tajfún Saola si v juhovýchodnej Ázii vyžiadal najmenej 44 životov - Svet Najmenej 44 životov si vyžiadal tajfún Saola, ktorý tento týždeň zasiahol Filipíny, Taiwan a juhovýchodnú Čínu. Najviac obetí (39) zaznamenali na Filipínach, kde tajfún, sprevádzaný

slovakia

left justify in out

img

Najmenej 44 životov si vyžiadal tajfún Saola, ktorý tento týždeň zasiahol Filipíny, Taiwan a juhovýchodnú Čínu. 
      Najviac obetí (39) zaznamenali na Filipínach, kde tajfún, sprevádzaný prívalovými dažďami a silným vetrom, spôsobil záplavy. Ďalší štyria ľudia sú stále nezvestní. Na Taiwane evidujú päť mŕtvych a dvoch nezvestných.
      Tajfún po štvrtkovom prechode ponad Taiwan zoslabol na tropickú búrku a dnes ráno zasiahol provinciu Fu-ťien na juhovýchode Číny. 
      Oproti štvrtku vietor v centre búrky zoslabol zo 155 na 90 kilometrov za hodinu. Úrady provincie Fu-ťien napriek tomu museli evakuovať vyše 300.000 obyvateľov. 
      V oblasti Pching-tchan museli kvôli riziku záplav vykonať núdzové opravy prasknutej morskej hrádze. 
      Ďalších viac ako 460.000 ľudí muselo opustiť svoje domovy vo východných provinciách Če-ťiang, Ťiang-su a Šan-tung, ktoré od štvrtka zápasia s následkami ďalšieho tajfúnu, Damrey. 
      Najmenej jeden človek zahynul v Šan-tungu, kde v regióne Ž'-čao dnes ráno spadlo rekordných 174 milimetrov zrážok. V oblasti bolo zničených asi 1000 budov, uviedla agentúra DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies