Nemecký vydierač obchodného reťazca dostal 4 roky a 9 mesiacov väzenia

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 18:39 • 2 min
Nemecký vydierač obchodného reťazca dostal 4 roky a 9 mesiacov väzenia

KIEL - Vydierača obchodného reťazca Copp poslal dnes Krajinský súd v severonemeckom Kieli na štyri roky a deväť mesiacov za mreže. Tridsaťosemročný obžalovaný sa predtým v súdnej sieni priznal k trestnej činnosti.

slovakia

left justify in out

Muž, ktorý si vypočul dnes rozsudok, sa postaral vlani v septembri o značný rozruch v Kieli a okolí, keď na jednej škole zanechal otrávené marcipánové srdiečkami a ďalším zaslal elektronickou poštou bombové hrozby.

 

Obžalovaný so chcel týmto spôsobom od spomínaného obchodného reťazca vynútiť úhradu troch miliónov eur v digitálnej mene bitcoin. Až do zadržania príslušníkmi útvaru osobitého určenia 18. septembra 2016 stihol rozoslať asi dve desiatky výhražných emailov. Odvtedy bol vo vyšetrovacej väzbe, pripomenul Severonemecký rozhlas (NDR).

 

Súd uznal muža vinným z pokusu o ťažké vydieranie s lúpežným motívom a vyniesol rozsudok iba o čosi nižší ako bol návrh prokuratúry. Nič na tom nezmenili ani prejavy ľútosti páchateľa, o ktorých informovala prítomných obhajoba.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies