VIDEO Kapela The Afghan Whigs predstaví nový album vo Viedni, Prahe i Varšave

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 14:34 • 2 min
VIDEO Kapela The Afghan Whigs predstaví nový album vo Viedni, Prahe i Varšave

BRATISLAVA - Americká rocková kapela The Afghan Whigs vydá 5. mája nový album In Spades.

slovakia

left justify in out

Novinka bude obsahovať desať skladieb, z ktorých muzikanti najnovšie predstavili pieseň Demon in Profile aj s videoklipom od režiséra Phila Hardera. V klipe si zahral aj americký spevák Har Mar Superstar, ktorý sa predstavil spolu s kapelou v klube. Okrem toho je v novinke možné vidieť horiaceho muža alebo ženu, ktorá zje pavúka.

 

Autorom piesní a zároveň producentom je spevák a gitarista formácie Greg Dulli. Na nahrávke pracovali v New Orleans, Los Angeles, Memphise a Joshua Tree. Na albume sa podieľal aj gitarista Dave Rosser, ktorý vlani oznámil, že má rakovinu hrubého čreva. 

Skupina tiež ohlásila turné, počas ktorého predstaví nový album napríklad aj 6. júna vo varšavskom klube Palladium, 4. augusta vo viedenskom kultúrnom centre Werkstätten- und Kulturhaus (WUK) alebo o deň neskôr v pražskom Lucerna Music Bare. 

The Afghan Whigs fungujú s prestávkami od roku 1986. Kapela vznikla v meste Cincinnati v štáte Ohio a doteraz vydala sedem štúdioviek, pričom zatiaľ posledná s názvom Do to the Beast vyšla v roku 2014. Na konte majú tiež niekoľko EP nahrávok či kompilácie Historectomy (1998) a Unbreakable: A Retrospective 1990 - 2006 (2007). 

Tracklist albumu The Afghan Whigs - In Spades:


01 Birdland  
02 Arabian Heights 
03 Demon in Profile 
04 Toy Automatic 
05 Oriole 
06 Copernicus 
07 The Spell 
08 Light as a Feather 
09 I Got Lost 
10 Into the Floor 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies