LM: Benfica s debaklom v Dortmunde, neudržateľný Aubameyang

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 08:57 • 2 min
LM: Benfica s debaklom v Dortmunde, neudržateľný Aubameyang

DORTMUND - Nemecký futbalový klub Borussia Dortmund si zahrá vo štvrťfinále Ligy majstrov tretíkrát v priebehu piatich sezón. Finalista európskeho pohára číslo jeden z roku 2013 si v stredajšej osemfinálovej odvete poradil s portugalskou Benficou Lisabon, keď zvíťazil 4:0. Prvý zápas v Portugalsku sa skončil triumfom domáceho tímu 1:0.

slovakia

left justify in out

Borussii sa podarilo prekonať náročnú prekážku napriek početnej maródke. Pre zdravotné problémy nemohli nastúpiť dve ofenzívne esá - Marco Reus ani Mario Götze. Manko z portugalskej pôdy zmazal už v 4. min presnou hlavičkou gabonský útočník Pierre-Emerick Aubameyang. Zverenci trénera Thomasa Tuchela zasadili súperovi rozhodujúci direkt po zmene strán, keď v priebehu troch minút skórovali dvakrát. Najskôr sa presadil 18-ročný americký tínedžer Christian Pulisic a na 3:0 zvýšil opäť kanonier Aubameyang, ktorý v 85. min zavŕšil svoj hetrik a upravil na konečných 4:0.

"Keď poviem, že som očakával tento výsledok, znamenalo by to, že nemám dostatok rešpektu voči Benfice. Proti súperovi, akému sme čelili, nemôžete čakať, že strelíte štyri góly. Verili sme si však, že to môžeme otočiť. Odohrali sme s Benficou dva skvelé zápasy a myslím si, že sme si zaslúžili postúpiť ďalej. Uvidíme, koho dostaneme vo štvrťfinále, no už teraz myslíme na to, že chceme ísť medzi najlepšie štyri tímy. Máme na to, dnes ste mohli vidieť skutočného Aubameyanga," skonštatoval podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) kouč BVB Thomas Tuchel.

Tohtosezónna konfrontácia medzi Borussiou Dortmund a Benficou Lisabon sa nápadne podobala tej zo sezóny 1963/1964. V 1. kole Európskeho pohára majstrov sa vtedy taktiež viac darilo BVB, ktorý po prehre v prvom zápase v Lisabone (1:2) v domácej odvete triumfoval 5:0 a postúpil ďalej.

"Tento večer bol jednoducho fantastický. Po prvom zápase som bol veľmi smutný, nebol som spokojný s mojou hrou. V tom období sa celý náš tím dopúšťal veľkého množstva chýb. Chcel som dokázať mojim spoluhráčom, že viem hrať oveľa lepšie. Som rád, že sa mi to podarilo a postúpili sme ďalej," vyhlásil Aubameyang pre oficiálny klubový web.
 

Súhrn výsledkov stredajších odvetných stretnuti osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2016/2017:

Borussia Dortmund (Nem.) - Benfica Lisabon (Portug.) 4:0 (1:0) - prvý zápas 0:1, do štvrťfinále postúpil Dortmund
Góly: 4., 61. a 85. Aubameyang, 59. Ch. Pulisic, ŽK: 31. Gonzalo Castro, 38. O. Dembélé, 65. Piszczek - 33. Samaris, rozhodoval: Martin Atkinson (Angl.)

Zostavy:

Borussia Dortmund: Bürki - Durm, Piszczek, Papastathopoulos (88. Ginter), Bartra, Schmelzer - Gonzalo Castro, Weigl, O. Demb?lé (81. Kagawa) - Aubameyang (86. Schürrle), Ch. Pulisic
Benfica Lisabon: Ederson - Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu - Salvio (64. Jonas), Samaris (74. A. Živkovič), Pizzi, André Almeida - Mitroglu, Cervi (82. R. Jiménez)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies