Generálna prokuratúra zrušila obvinenie notárky z kauzy Gorila

NETKY.SK • 22 August 2012, 11:51 • 2 min
Generálna prokuratúra zrušila obvinenie notárky z kauzy Gorila

Zrušila obvinenie notárky z kauzy Gorila - Krimi Generálna prokuratúra (GP) SR zrušila obvinenie notárky zo Šamorína Dalmy N. ktorú obvinil špeciálny tím na vyšetrovanie kauzy Gorila zo zneužívania právomocí verejného činiteľa.

slovakia

left justify in out

img

Generálna prokuratúra (GP) SR zrušila obvinenie notárky zo Šamorína Dalmy N., ktorú obvinil špeciálny tím na vyšetrovanie kauzy Gorila zo zneužívania právomocí verejného činiteľa. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa GP SR Vladimíra Gedrová. 
      "Dôvodom pre takýto postup bola skutočnosť, že obvinená ako notárka v čase spáchania skutku nemala postavenie verejného činiteľa," povedal Gedrová. Podnet poslala prokuratúre samotná notárka, GP SR rozhodla 14. augusta. Vyšetrovateľovi bolo podľa Gedrovej prikázané v prípade znovu konať a rozhodnúť. 
      Notárka bola podozrivá, že protizákonne osvedčila zápisnicu o vydržaní pozemku, kde stojí vila, ktorej pôvod polícia v súvislosti s Gorilou vyšetrovala, informoval o tom v júni denník Sme. Dom patrí firme HM Invest a podľa denníka ho obýva bývalý minister hospodárstva Jirko Malchárek. Pozemok pôvodne patril Rádu milosrdných bratov, v roku 2003 ho na základe zápisnice o vydržaní získal dnes už mŕtvy Jozef Beňuška, informoval ďalej denník. Práve táto zápisnica o vydržaní mala byť schválená notárkou v rozpore so zákonom. Obvinenie notárky vtedy potvrdila aj Okresná prokuratúra v Dunajskej Strede. 
      Špeciálny tím na vyšetrovanie kauzy Gorila vo februári obvinil bývalého ministra hospodárstva Pavla Ruska za to, že stiahol z rokovania vlády verejne dostupnú analýzu o nevýhodnom predaji Paroplynového cyklu. Jeho obvinie z podvodu špeciálna prokuratúra zrušila.  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies