Po nehode autobusu v Taliansku chcú Maďari sprísniť podmienky zájazdov žiakov

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 12:16 • 2 min
Po nehode autobusu v Taliansku chcú Maďari sprísniť podmienky zájazdov žiakov

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda spustila na internete spoločenskú konzultáciu týkajúcu sa pravidiel školských zájazdov. Po januárovej nehode autobusu gymnazistov pri talianskej Verone, ktorá si vyžiadala 16 obetí, chce totiž kabinet zaviesť opatrenia, aby sa podobná tragédia nikdy nezopakovala, informovala dnes agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník rezortu ľudských zdrojov zodpovedný za vzdelávanie László Palkovics uviedol, že dotazník sa týka podmienok zdravotného stavu vodiča, technického stavu vozidla a odpočinku vodičov. Dodal, že formulár bude k dispozícii na internetovej stránke vlády dva týždne.

 

Riaditeľ diaľničnej polície Polstrada vo Verone Girolamo Lacquaniti minulý piatok uviedol, že príčinou tragickej nehody autobusu bol pravdepodobne ľudský faktor. Polícia k takémuto záveru dospela na základe skutočnosti, že nič nenasvedčuje tomu, že by vozidlo malo technické problémy. Potvrdzujú sa tak pôvodné dohady, že vodičovi zrazu mohlo prísť nevoľno, prípadne mal mikrospánok.

 

Autobus so študentmi gymnázia, ktorí sa vracali z lyžiarskeho zájazdu vo Francúzsku, havaroval z doposiaľ neznámych príčin 20. januára pred polnocou na diaľnici A4 pri talianskom meste Verona. Vozidlo po náraze do mostového piliera zhorelo do tla. Na mieste nehody zomrelo 16 ľudí a mnohí sa zranili.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies