Putin: Je to naša chyba, zlyhali sme pri ochrane našich športovcov pred dopingom

NETKY.SK • 1 Marec 2017, 16:46 • 2 min
Putin: Je to naša chyba, zlyhali sme pri ochrane našich športovcov pred dopingom

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin priznal, že vrcholní predstavitelia štátu zlyhali pri ochrane športovcov pred dopingom. Šéf Kremľa dodal, že prevencia voči zakázaným podporným prostriedkom nebola u väčšiny športovcov dostatočná.

slovakia

left justify in out

"Je to naša chyba. Je potrebné to povedať na rovinu a priznať si to," povedal Putin počas stredajšej návštevy Krasnojarska. Práve sibírske mesto bude v roku 2019 dejiskom XXIX. zimnej univerziády.

 

Putin verí, že federálni vyšetrovatelia identifikujú všetkých, ktorí sú vinní za súčasný stav. Zároveň dôrazne zopakoval, že nič podobné ako štátom podporovaný doping neexistovalo. "V Rusku nikdy nebol, a verím, že nikdy ani nebude, systém štátom podporovaného dopingu," dodal.

 

Pre dopingový škandál v ruskom športe majú viacerí ruskí športovci zakázanú činnosť na medzinárodných podujatiach. Najhoršie dopadli atléti zbornej, ktorí sú pod plošným dištancom od roku 2015.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies