V sobotu sa začína tradičná jesenná husacinová sezóna

NETKY.SK • 28 August 2012, 06:27 • 2 min
V sobotu sa začína tradičná jesenná husacinová sezóna

V sobotu sa začína tradičná jesenná husacinová sezóna - Zaujímavosti Na prvú septembrovú sobotu pripravil Cech podnikateľov s husacími špecialitami 12. ročník otvorených dverí v Slovenskom Grobe.

slovakia

left justify in out

imgNa prvú septembrovú sobotu pripravil Cech podnikateľov s husacími špecialitami 12. ročník otvorených dverí v Slovenskom Grobe.
      Týmto podujatím sa začína tradičná husacinová sezóna, ktorá je dobre známa nielen v širokom kulinárskom slovenskom prostredí, ale aj v zahraničí. Husacinári otvoria svoje prevádzky pre širokú verejnosť a ponúknu tradičné menu v podobe husacej pečienky, pečených husí, lokší, kapusty a dobrého vína. Sprievodnými akciami budú vystúpenia hudobných súborov a kapiel, pripravený bude aj otvorený autobus, ktorý bude prevážať hostí po reštauračných zariadeniach.
      V tento deň je vstup pre verejnosť voľný. „Počas sezóny sa zákazníci musia vopred objednať aspoň tri – štyri hodiny vopred. To nielen preto, aby si rezervovali miesta pri stoloch, ale najmä preto, lebo každá z našich ôsmich prevádzok zásadne ponúka len čerstvo napečené husi, nikdy nie zohrievané,“ uviedla na dnešnej tlačovej besede prezidentka cechu Jana Hámorová.
      Podmienkou účasti na Dni otvorených dverí je vstupenka, ktorá oprávňuje návštevníka na vstup do ktorejkoľvek cechovej prevádzky a konzumáciu 200 g husaciny s dvoma lokšami a kyslou oblohou za symbolickú cenu. Vstupenky sú k dispozícii aj v deň podujatia. Návštevníci bez vstupenky budú musieť zaplatiť za konzumáciu plnú cenu.
      Husacina v Slovenskom Grobe má dobrú povesť v celej Európe ba aj zámorí. Pri návšteve Slovenska si sem prídu pochutiť aj zahraniční prezidenti, predsedovia vlád i parlamentov, ba dokonca i hlavy korunované. „Raritou asi spred dvoch rokov bola jednorazová spoločná návšteva asi 1200 Číňanov z Hongkongu,“ dodal J. Hámorová. Počas hlavnej sezóny predá každá prevádzka v priemere okolo 1000 husí. Cena za jednu sa pohybuje v rozpätí do 60 eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies