V Martine ukončilo vojenský výcvik 192 vojakov

NETKY.SK • 25 Február 2017, 13:13 • 2 min
V Martine ukončilo vojenský výcvik 192 vojakov

BRATISLAVA - Na Základni výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine úspešne ukončilo sedem týždňový základný vojenský výcvik 192 nových profesionálnych vojakov - 155 mužov a 37 žien.

slovakia

left justify in out

Pripravení sú na výkon základných funkcií v útvaroch a zariadeniach Ozbrojených síl SR. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

Vojaci si osvojili základné vedomosti a praktické zručnosti v ovládaní zbraní. V prvej fáze výcviku sa adaptovali na vojenský život a absolvovali rôzne druhy odbornej prípravy v oblastiach poradovej, taktickej, spojovacej, ženijnej, zdravotníckej, ako aj telesnej zdatnosti a psychickej odolnosti. V teoretickej príprave sa oboznámili s účinkami jadrových, chemických a biologických zbraní a s opatreniami pri úniku toxických látok.

Po základnom vojenskom výcviku a úspešnom absolvovaní výberového konania nájdu noví vojaci uplatnenie na základe potrieb ozbrojených síl Ministerstva obrany SR. Výberové konania na nástupný termín v auguste 2017 budú ozbrojené sily zverejňovať až do apríla, ďalší nástupný termín je v októbri. Podrobnosti o vyhlásených výberových konaniach sú na stránkach personal.mil.sk a vojak.mil.sk, kde sa záujemcovia dozvedia aj o všetkých podmienkach pre vstup do Ozbrojených síl SR. Medzi základné patria vek minimálne 18 a maximálne 30 rokov, minimálne stredné odborné vzdelanie bez maturity, trvalý pobyt na území SR, bezúhonnosť a dňom prijatia do ozbrojených síl nesmie byť adept členom politickej strany alebo hnutia a nesmie podnikať  alebo vykonávať inú zárobkovú činnosť.

Záujemca o prácu si musí osobne podať žiadosť o prijatie do štátnej služby profesionálneho vojaka na príslušnej Regrutačnej skupine Personálneho úradu Ozbrojených síl SR, a to podľa trvalého pobytu v príslušnom krajskom meste. Najneskôr do termínu stanoveného vo vyhlásenom výberovom konaní osobne predloží regrutačnej skupine kompletné požadované doklady a príslušníci regrutačnej skupiny preveria, či spĺňa základné predpoklady pre prijatie do štátnej služby profesionálneho vojaka. Zdravotnú spôsobilosť posúdi lekár regrutačnej skupiny na základe predloženej zdravotnej dokumentácie a výsledkov požadovaných vyšetrení.

Na výberovom konaní sa posúdi psychická spôsobilosť záujemcu formou psychodiagnostického vyšetrenia, absolvuje personálny pohovor a preskúšajú ho z telesnej zdatnosti. O splnení prípadne nesplnení podmienok výberového konania ho úrad informuje do desiatich dní od skončenia výberového konania doručeným písomným oznámením.

Všetky nutné tlačivá nájdu záujemcovia o povolanie profesionálneho vojaka na regrutačnej skupine alebo sa dajú stiahnuť na stránke vojak.mil.sk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies