Súkromné väznice v USA budú pokračovať

NETKY.SK • 24 Február 2017, 10:02 • 2 min
Súkromné väznice v USA budú pokračovať

WASHINGTON - Americké ministerstvo spravodlivosti zrušilo pokyn na postupné utlmenie využívania súkromných väzníc. Informovala o tom dnes televízia CNN.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo spravodlivosti odôvodnilo svoj krok obnovením flexibility riadenia federálnych väzníc na základe kapacitných potrieb.

 

Vlani v auguste vtedajšia námestníčka ministra spravodlivosti Sally Yatesová inštruovala Federálny úrad pre väznice (FBOP), aby začal obmedzovať kontrakty na využívanie súkromných väzníc. Argumentovala, že došlo k celkovému poklesu počtu väzňov. V roku 2016 ich bolo vo federálnych zariadeniach 195.000.

 

Ministerstvo spravodlivosti vo štvrtok uviedlo, že Federálny úrad pre väznice má momentálne uzavretých 12 dohôd so súkromnými väznicami, v ktorých je zhruba 21.000 väzňov.

 

V obežníku z 21. februára, zverejnenom po prvý raz vo štvrtok 24. februára, minister spravodlivosti Jeff Sessions uvádza, že Yatesovej pokyn "zmenil dlhodobú politiku a prax a oslabil schopnosť úradu (FBOP) plniť budúce potreby federálneho nápravného systému". Federálnemu úradu pre väznice preto dal pokyn, aby sa "vrátil k svojmu predchádzajúcemu prístupu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies