LM: Osemgólový thriller pre Manchester City, Bayer podľahol Atleticu

NETKY.SK • 22 Február 2017, 08:17 • 2 min
LM: Osemgólový thriller pre Manchester City, Bayer podľahol Atleticu

BRATISLAVA - Futbalisti Atletica Madrid zvíťazili v utorkovom prvom osemfinálovom súboji Ligy majstrov 2016/2017 na ihrisku Bayeru Leverkusen 4:2. Španielsky klub, ktorý to vlani dotiahol až do finále, si utvoril veľmi solídnu východiskovú pozíciu na postup medzi elitnú osmičku tímov európskeho pohára číslo jeden. V druhom zápase utorkového večera líder francúzskej Ligue 1 AS Monaco po turbulentnom priebehu napokon podľahol na ihrisku Manchestru City 3:5.

slovakia

left justify in out

Hráči Atletica vstúpili do stretnutia aktívne a od úvodu na trávniku BayAreny dominovali. V 16. minúte si loptu po centri Filipeho Luisa takmer zrazil do vlastnej brány Wendell, jeho teč pristál na brvne. Už o minútu neskôr obrancovia Leverkusenu nechali veľa priestoru Niguezovi, ktorý krížnou strelou zvnútra šestnástky nedal Lenovi šancu zakročiť - 0:1. V 25. minúte bolo 0:2 po tom, ako bleskovú kontru zakončil Gameiro "vešiakom" pod brvno. Po pol hodine mohol Kampl zdvihnúť bojovú zástavu Bayeru, jeho pokus Moya vyškriabal s námahou na roh. Krátko po prestávke vlial nádej do radov nemeckého zástupcu Bellarabi - 1:2. Už o dve minúty si mohlo Atletico "vziať" späť dvojgólový náskok, ale strela Gameira skončila iba na bočnej konštrukcii brány. Francúzsky kanonier si napravil chuť v 59. minúte premenenou penaltou - 1:3. Domáci nezložili zbrane, pomohol im vlastný gól Saviča, lenže v 86. minúte spečatil na konečných 2:4 striedajúci Fernando Torres.

 

Monaco vyrukovalo s vysokým napádaním, ktoré v prvom polčase robilo hráčom Manchestru City značné problémy. V 19. minúte mohol otvoriť skóre Glik, ktorý však zostal na zadnej žrdi zaskočený z ponúknutej šance a hlavou loptu dobre netrafil. Domácim trvalo dlhšie, kým sa v ofenzíve osmelili. V 23. minúte spálil tutovku Agüero, ktorý nezužitkoval center De Bruyneho. Varovanie argentínskeho kanoniera nevzali "kniežatá" vážne a v 26. minúte prehrávali, keď Raheem Sterling doťukol loptu zblízka do siete po ukážkovej prihrávke Leroya Saného - 1:0. Monaco sa však rýchlo spamätalo, v 32. minúte center Fabinha usmernil do siete hlavou Radamel Falcao - 1:1.

 

V 35. minúte Agüero reklamoval u rozhodcu faul Subašiča a žiadal jedenástku pre svoj tím, obišiel však len so žltou kartou za simulovanie. V 40. minúte prišiel druhý trest pre nekoncentrovanú obranu anglického tímu. Mbappé dostal ideálnu loptu do behu a nemilosrdne prepálil Caballera - 1:2. Na začiatku druhého polčasu Otamendi netakticky fauloval vo vlastnej šestnástke, ale Falcaov slabý pokus z jedenástky domáci brankár chytil a podržal svoj tím. V 58. minúte Agüero vyrovnal na 2:2, ale deň otvorených dverí v defenzíve tímu Pepa Guardiolu potrestal zakrátko Falcao - 2:3. To však bolo zo strany hostí všetko, nasledoval ofenzívny koncert ManCity. Najskôr sa v 71. minúte Falcaovi vyrovnal iný dvojgólový hrdina večera Agüero a po ňom Stones so Sanem strhli v osemgólovom thrilleri víťazstvo na stranu City.

 

Odvety sa uskutočnia v stredu 15. marca.

 

Liga majstrov - 1. zápasy osemfinále:

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid 2:4 (0:2)

Góly: 48. Bellarabi, 68. Savič (vlastný) - 17. Niguez, 25. Griezmann, 59. Gameiro (z 11 m), 86. Torres. Rozhodca: William Collum (Škót.), ŽK: Henrichs, Dragovič, Wendell, Aranguiz - Torres, Gabi, Filipe Luis.

zostavy a striedania:

Leverkusen: Leno - Henrichs, Dragovič, Ömer Toprak, Wendell - Bellarabi (66. Pohjanpalo), Aranguiz, Kampl, Brandt (88. Bailey) - Havertz (56. Volland), Hernandez

Atletico: Moya - Vrsaljko, Savič, Gimenez, Filipe Luis - Koke, Gabi, Niguez, Carrasco (78. Torres) - Griezmann (78. Correa), Gameiro (71. Thomas)

 

Manchester City - AS Monaco 5:3 (1:2)

Góly: 26. Sterling, 58. a 71. Agüero, 77. Stones, 82. Sané - 32. a 61. Falcao, 40. Mbappé. Rozhodca: Antonio Mateu Lahoz (Šp.), ŽK: Agüero, Sterling, Fernandinho, Otamendi, Zabaleta - Glik, Sidibé, Bakayoko, Falcao, B. Silva, Fabinho

zostavy a striedania:

ManCity: Caballero - Fernandinho (62. Zabaleta), Otamendi, Stones, Sagna - De Bruyne, Y. Touré, D. Silva - Sané, Agüero (87. Fernando), Sterling (90. Navas)

AS Monaco: Subašič - Sidibé, Glik, Raggi, Mendy - Fabinho, Bakayoko (88. Dirar) - B. Silva (85. Moutinho), Lemar, Mbappé (79. Germain) - Falcao

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies