Louisiana nariadila evakuáciu oblasti pod priehradou zasiahnutou hurikánom

NETKY.SK • 31 August 2012, 06:47 • 2 min
Louisiana nariadila evakuáciu oblasti pod priehradou zasiahnutou hurikánom

Louisiana nariadila evakuáciu oblasti pod priehradou zasiahnutou hurikánom - Svet Hurikán Isaac, ktorý sa medzičasom zmenil na tropickú búrku, priniesol do americkej Louisiany množstvo dažďových zrážok a záplavy. Úrady dnes nariadili evakuáciu nízko polož

slovakia

left justify in out

imgHurikán Isaac, ktorý sa medzičasom zmenil na tropickú búrku, priniesol do americkej Louisiany množstvo dažďových zrážok a záplavy. Úrady dnes nariadili evakuáciu nízko položených a riedko osídlených oblastí pod priehradou na rieke Tangipahoa, ktorá je plná a hrozí pretrhnutím.
      Úrady sa obávajú, že rozvodnená rieka Tangipahoa by mohla zaplaviť oblasti pri hranici so štátom Mississippi. Avšak predstavitelia tohto štátu vyjadrili presvedčenie, že objem vody, ktorý by do rieky pribudol, by nemal ohroziť obce dolu po prúde.
      Tropická búrka Isaac sa pomaly presúva do vnútrozemia smerom k Arkansasu. Hladina vody v riekach a nádržiach však rýchlo stúpa.
      Prezident USA Barack Obama vyhlásil stav ohrozenia v Louisiane i Mississippi, aby postihnuté oblasti mohli čerpať federálnu finančnú pomoc.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies