Oficiálna lopta MS 2014 v Brazílii sa bude volať Brazuca

NETKY.SK • 3 September 2012, 07:02 • 2 min
Oficiálna lopta MS 2014 v Brazílii sa bude volať Brazuca

Oficiálna lopta MS 2014 v Brazílii sa bude volať Brazuca - Futbal Oficiálna lopta na futbalových MS 2014 v Brazílii ponesie meno „Brazuca . Toto neformálne slovo sa často používa na opis národnej hrdosti Brazílčanov.

slovakia

left justify in out

imgOficiálna lopta na futbalových MS 2014 v Brazílii ponesie meno „Brazuca". Toto neformálne slovo sa často používa na opis národnej hrdosti Brazílčanov.
      Podľa Medzinárodnej futbalovej federácie sa do hlasovania zapojilo viac ako milión ľudí. „Slovo Brazuca symbolizuje emócie, hrdosť a ústretovosť. Odzrkadľuje postoj Brazílie k futbalu,“ vysvetlila FIFA.
      Adidas, oficiálny dodávateľ lôpt od roku 1970, odhadoval, že do finále sa prebojujú iné dve mená - Bossa Nova a Carnavalesca. Podľa FIFA to bolo prvýkrát, keď sa fanúšikovia mohli zapojiť do výberu mena lopty pre svetový šampionát.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies