Zvýšenie správnych poplatkov má v budúcom roku priniesť 30 miliónov eur

NETKY.SK • 12 September 2012, 07:06 • 2 min
Zvýšenie správnych poplatkov má v budúcom roku priniesť 30 miliónov eur

Zvýšenie správnych poplatkov má v budúcom roku priniesť 30 miliónov eur - Slovensko Novela zákona o správnych poplatkoch, ktorú dnes definitívne schválila Národná rada (NR) SR, by mala už v tomto roku priniesť do rozpočtu verejnej správy navyše približne

slovakia

left justify in out

img

Novela zákona o správnych poplatkoch, ktorú dnes definitívne schválila Národná rada (NR) SR, by mala už v tomto roku priniesť do rozpočtu verejnej správy navyše približne 6 miliónov eur. V nasledujúcom roku bude pozitívny prínos takmer 30 miliónov eur. V legislatíve to vyčísľuje Ministerstvo financií (MF) SR.
      Podľa schválenej právnej normy sa zvýšia príjmy verejnej správy v dôsledku zvýšenia viacerých sadzieb či správnych a súdnych poplatkov. Sadzobník sa takisto doplní o ďalšie nové spoplatňované úkony. "Z toho istého dôvodu je potrebné na druhej strane rátať so zvýšenými finančnými nárokmi, ktoré sa premietnu na obyvateľstvo a podnikateľskú sféru," uvádza MF SR.
      Pre rok 2013 návrh zohľadňuje vyššie sadzby poplatkov za prvý zápis držiteľa vozidla do evidencie v SR a vyššie odvody z prevádzkovania číselných lotérií. Rezort financií do kalkulácie takisto zahrnul náklady na výrobu a distribúciu kolkových známok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies