Poslanci vzali na vedomie správu o Gorile a v januári čakajú ďalšiu

NETKY.SK • 13 September 2012, 06:41 • 2 min
Poslanci vzali na vedomie správu o Gorile a v januári čakajú ďalšiu

Poslanci vzali na vedomie správu o Gorile a v januári čakajú ďalšiu - Politika Poslanci Národnej rady SR dnes vzali na vedomie správu o aktuálnom stave vyšetrovania kauzy Gorila a zároveň požiadali ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), aby v januári

slovakia

left justify in out

img

Poslanci Národnej rady SR dnes vzali na vedomie správu o aktuálnom stave vyšetrovania kauzy Gorila a zároveň požiadali ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), aby v januári predložil ďalšiu. Za takéto uznesenie hlasovalo 130 poslancov zo 142 prítomných.
      Kaliňák dnes poslancov informoval, že vyšetrovatelia kauzy Gorila doteraz zadovážili listinný materiál v rozsahu asi 60.000 strán. Zároveň vypočuli viac ako 50 svedkov, spracovali niekoľko desiatok žiadostí a vykonali potrebné zaisťovacie úkony.
      Doposiaľ zadovážené dôkazy napriek svojmu rozsahu zatiaľ neumožňujú vyšetrovateľom, aby vzniesli obvinenie voči akejkoľvek konkrétnej osobe. Nakoľko vo veci je potrebné vykonať ďalšie množstvo úkonov, dozorujúci prokurátor požiadal o navýšenie príslušníkov špecializovaného tímu o ďalších členov. "Vzhľadom na obtiažnosť a rozsiahlosť dokazovania nie je v tomto štádiu konania možné určiť termín ukončenia veci," konštatoval v správe špeciálny prokurátor Dušan Kováčik.
      Špecializovaný tím zložený prevažne z príslušníkov Úradu boja proti organizovanej kriminalite preveruje protiprávne konanie, ku ktorému malo dôjsť v rokoch 2005-2006. Podozrenia opisuje údajný spis Slovenskej informačnej služby, ktorý zverejnil anonym v decembri 2011. Jeho obsah vyvolal vlnu nevôle, ktorá sa prejavila vo forme protestov a kritiky voči osobám a finančnej skupine spomínanej na stránkach dokumentu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies