Ceny ropy stagnujú, cena Brentu sa pohybuje pod 55,80 USD/barel

NETKY.SK • 16 Február 2017, 08:26 • 2 min
Ceny ropy stagnujú, cena Brentu sa pohybuje pod 55,80 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy stagnujú, keďže na ne naďalej pôsobia protichodné vplyvy. Na jednej strane ich podporuje znižovanie ťažby zo strany Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a niektorých ďalších producentov, na strane druhej na ne však tlačí rast produkcie v USA, ktorý zvyšuje tamojšie zásoby komodity.

slovakia

left justify in out

Zásoby ropy v USA sa podľa informácií amerického ministerstva energetiky zvýšili za minulý týždeň o 9,5 milióna barelov (1 barel = 159 litrov) na nový rekord vyše 518 miliónov barelov. Navyše, rekord zaznamenali aj zásoby benzínu. Tie vzrástli o 2,8 milióna na 259 miliónov barelov.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s aprílovým kontraktom vzrástla do 7.29 h SEČ o dva centy na 55,77 USD (52,84 eura) za barel. Minimálnu zmenu zaznamenala aj cena americkej ropy WTI s dodávkou v marci. Tá síce klesla, ale len o tri centy a dosiahla 53,08 USD za barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies