HUDBA: Blondie zverejnili videoklip k piesni Fun

NETKY.SK • 15 Február 2017, 14:04 • 2 min
HUDBA: Blondie zverejnili videoklip k piesni Fun

BRATISLAVA - Americká rocková kapela Blondie zverejnila videoklip k piesni Fun. V novinke je možné vidieť formáciu na čele so speváčkou Debbie Harry, ale tiež cestujúcu kozmonautku, ktorá pristane na neznámej planéte a v závere klipu sa zúčastní na bujarej párty. O réžiu sa postaral Dikayl Rimmasch.

slovakia

left justify in out

Skladba Fun je prvým singlom z albumu Pollinator, ktorý skupina plánuje vydať 5. mája. Na štúdiovke sa podieľali Johnny Marr z už nefungujúcej kapely The Smiths, Sia, Charli XCX, Dave Sitek, Dev Hynes, Joan Jett, Laurie Anderson či The Gregory Brothers. O produkciu sa postaral John Congleton, s ktorým v minulosti spolupracovali napríklad St. Vincent, Brian Wilson, Bono, Franz Ferdinand a ďalší. Kapela nahrala album v newyorskom štúdiu The Magic Shop, ktoré vlani zatvorili. Na rovnakom mieste nahrával zosnulý David Bowie posledné dva albumy The Next Day (2013) a Blackstar (2016).


Blondie založili v roku 1974 v New Yorku spomínaná speváčka Debbie Harry a gitarista Chris Stein. O dva roky neskôr vydali debutový, eponymný album. Vo februári 1978 uviedli na trh nahrávku Plastic Letters a v septembri štúdiovku Parallel Lines. Z tretieho albumu pochádza aj hit Heart of Glass, ktorý dobyl americký singlový rebríček Billboard Hot 100. Kapela neskôr vydala nahrávky Eat to the Beat (1979), Autoamerican (1980) a The Hunter (1982) či úspešné single Call Me, Atomic, Rapture alebo The Tide Is High.

 

V roku 1982 skupina ukončila činnosť a Harry sa venovala sólovej kariére. Blondie sa dali opäť dokopy v roku 1997 a vo februári 1999 vydali comebackový album No Exit, z ktorého pochádza ďalší hit Maria. Na konte majú tiež štúdiovky The Curse of Blondie (2003) a Panic of Girls (2011). V roku 2014 vydali dvojalbum Blondie 4(0) Ever, ktorý obsahuje nahrávku Greatest Hits Deluxe Redux a novinku Ghosts of Download.

 

V roku 2006 kapelu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V súčasnosti vo formácii pôsobia okrem Harry a Steina aj Clem Burke (bicie), Matt Katz-Bohen (klávesy), Tommy Kessler (gitara) a Leigh Foxx (basgitara).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies