Merkelová chce podporovať Tunisanov, ktorí sa vrátia do vlasti

NETKY.SK • 14 Február 2017, 17:05 • 2 min
Merkelová chce podporovať Tunisanov, ktorí sa vrátia do vlasti

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová navrhuje poskytnúť finančné a vzdelávacie stimuly tým Tunisanom, ktorí sa dobrovoľne vrátia do vlasti. Kancelárka chce aj týmto spôsobom obmedziť množstvo migrantov, ktorí do Nemecka prichádzajú zo severoafrických krajín. Informovala o tom v rámci svojho dnešného stretnutia s tuniským premiérom Júsufom Šáhidom v Berlíne.

slovakia

left justify in out

Merkelová a Šáhid diskutovali o návrhoch, ako zintenzívniť vzdelávacie programy pre Tunisanov a ako zabezpečiť granty pre tých, ktorí sa rozhodnú opustiť Nemecko a začať podnikať vo svojej rodnej krajine. O celej záležitosti sa bude v najbližších dňoch konkrétnejšie diskutovať na úrovni ministrov.

Merkelová tiež oznámila, že v nadchádzajúcich týždňoch plánuje navštíviť Tunisko.

Ešte cez víkend prišla nemecká kancelárka s myšlienkou vybudovať v severnej Afrike utečenecký tábor, ktorý by mohol pomôcť zastaviť prílev utečencov do Európy.

Šáhid však v rozhovore pre nemecký denník Bild, ktorý predchádzal dnešným rokovaniam, vyhlásil, že jeho krajina nemá dostatočné kapacity pre takéto zariadenie.

Merkelová na tlačovej konferencii vyhlásila, že so Šáhidom o tejto záležitosti nediskutovali. Zároveň zdôraznila, že Tunisko nie je - na rozdiel od susednej Líbye - kľúčovou krajinou pre tranzit migrantov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies