Arcibiskup Zvolenský odovzdal Úsmevu ako dar 94-tisíc eur

NETKY.SK • 10 Február 2017, 15:19 • 2 min
Arcibiskup Zvolenský odovzdal Úsmevu ako dar 94-tisíc eur

BRATISLAVA - Bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský odovzdal predsedovi Spoločnosti priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar Jozefovi Mikloškovi výťažok Svätomartinskej zbierky za rok 2016 vo výške 94-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Finančná podpora zo zbierky bude slúžiť na zabezpečenie podpory domovom na pol ceste, ktoré slúžia mladým ľuďom vychádzajúcim z detských domovov a centrám pre obnovu rodín, ktoré sa dostali do krízy.

 

“S vďačnosťou za štedrosť našich veriacich, ktorí nasledujú príklad dobročinnosti svätého Martina sme odovzdali túto zbierku. Úsmev ako dar je spoločenstvo ľudí, ktorí sú nadchnutí službou pre dobro rodín v kríze; zároveň majú veľkú vnímavosť pre tých, ktorí nemali to šťastie a museli zo svojej rodiny odísť do detského domova,” povedal pri odovzdávaní symbolického šeku v priestoroch Arcibiskupského úradu v Bratislave arcibiskup Zvolenský.


Peniaze použijú pre existujúce centrá na obnovu rodiny vo Zvolene, Prešove a Košiciach, a na otvorenie nového centra v Bratislave. Trinásťtisíc eur pôjde pre domov na polceste pre mladých dospelých DVC Dunajská Lužná. Svätomartinská zbierka na podporu dobročinných účelov sa každoročne organizuje od vzniku Bratislavskej arcidiecézy: prvá sa uskutočnila v roku 2009. Z tej predchádzajúcej, za rok 2015, arcidiecéza podporila projekty na pomoc utečencom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies